Datum: 17-06-2021 - 00:25
23
mrt
'21
Stabat Mater: online Passie op Goede Vrijdag.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Stabat Mater: online Passie op Goede Vrijdag.

Op Goede Vrijdag 2 april kun je om 19.00 online kijken en luisteren naar het adembenemende middeleeuwse muziekstuk het Stabat Mater uitgevoerd door Schola Gregoriana Noordwijk. Onder leiding van dirigent Rens Tienstra wordt deze scene uit het lijdensverhaal van Jezus op indrukwekkende wijze muzikaal vertolkt. Het Stabat Mater vertelt hoe Maria onder aan het kruis van haar Zoon staat en verscheurd wordt door verdriet. De muziek...

in combinatie met de zang zorgt ervoor dat de pijn van Maria haast fysiek voelbaar wordt. Maar, hoe dramatisch het Stabat Mater ook klinkt, alles komt goed. Want dit hartverscheurend tafereel van Goede Vrijdag loopt een paar dagen later uit op de definitieve doodsteek voor de dood ofwel Pasen.

In verband met corona is deze uitvoering dit jaar niet in de Maria ter Zeekerk, maar zal deze worden uitgezonden vanuit de Matthiaskerk te Warmond. Ga voor meer informatie en de link naar www.palliam.nl

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23.

Zie voor het volledige programma: www.palliam.nl  

Foto: Rens Tienstra 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.