Datum: 27-09-2021 - 05:59
15
mrt
'21
PUUR dient motie in: ‘Rolstoelvriendelijke strandlocatie’.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

PUUR dient motie in: ‘Rolstoelvriendelijke strandlocatie’.

In het midden van mei zal het nieuwe permanente NRB/ZVN paviljoen opgeleverd worden. Hiermee komt de oude NRB-locatie beschikbaar voor een nieuwe bestemming....

Op dit moment kent Noordwijk geen plek aan het strand waar rolstoelgebruikers even op hun gemak van het strand kunnen genieten en lekker kunnen uitwaaien of onder een luifel beschermd tegen de zon kunnen zitten. Iets wat wel naar de mening van de fractie PUUR past bij een inclusieve badplaats met de status Kuuroord.

De 'oude' NRB locatie is in eigendom van de gemeente. Met wat aanpassingen en het treffen van bijpassende voorzieningen is deze locatie bij uitstek geschikt voor dit doel. Tevens kan de Stichting Oudoor4Disabled, die zoals bekend op zoek is naar een uitvalsbasis aan het strand, vanuit deze locatie haar toekomstige stranduitjes met elektrische strandrolstoelen organiseren.

Dat een prominente strandlocatie als deze vrijkomt is uniek en is een buitenkans voor rolstoelgebruikers. Voor PUUR dan ook de reden om het college in de raad van dinsdag a.s. op te roepen de 'oude" NRB locatie te reserveren voor bovenstaand doel plus voorbereidende maatregelen en voorzieningen te treffen zodat de locatie om het moment dat zij beschikbaar komt snel door de rolstoelgebruikers in gebruik genomen kan worden. De kosten kunnen volgens PUUR gedekt worden uit de reserve Sociaal Domein.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.