Datum: 28-09-2021 - 09:51
12
mrt
'21
Thuishuis Noordwijk opent dit jaar nog het Thuishuis voor senioren.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Thuishuis Noordwijk opent dit jaar nog het Thuishuis voor senioren.

Eenzaamheid onder alleenstaande senioren wordt ook wel een stille ramp genoemd. Voor de Stichting Thuishuis Noordwijk en Stek is dit de directe aanleiding om in de tweede helft van dit jaar het Thuishuis Noordwijk te openen. Zes senioren (vanaf 55 jaar) wonen hier zelfstandig in een 2-kamerappartement,...

maar delen ook gezamenlijk een huiskamer, keuken, hobbykamer en tuin/terras. Om die reden wordt het ook wel een 'studentenhuis voor senioren' genoemd.

Huiselijkheid, gezelligheid en zelf- en samenredzaamheid staan voorop. Het Thuiskomt komt in het nieuwe Northgo-wijkje op de plek van het voormalige marktplein aan de Susanna van Ettenstraat in Noordwijk.

De senioren sluiten een huurcontract met Stek, de Stichting Thuishuis Noordwijk geeft het project in de praktijk handen en voeten.

Meer weten? Lees de brochure, klik hier.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.