Datum: 27-09-2021 - 05:14
26
mrt
'21
Update: Wethouder vd Berg onthult Bijenhotel. Tegels eruit, Tiny Forest erin! Mini-bos op schoolplein Northgo College.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Update: Wethouder vd Berg onthult Bijenhotel. Tegels eruit, Tiny Forest erin! Mini-bos op schoolplein Northgo College.

In het kader van 'omgevingsvisie en duurzaamheid in Noordwijk' hebben leerlingen van onze school meegewerkt aan het project "Tiny Forest Northgo'. Lennon Wiarda, Jelmer Bankras en Tamara Tromp (nu 6 vwo) schreven in 5 vwo hun profielwerkstuk over een Tiny Forest op het schoolterrein...

van onze school. In de voorjaarsvakantie werd dit project eindelijk gerealiseerd. Op 6 maart werden tegels van de binnenplaats verwijderd en werd het Tiny Forest Northgo een feit.

De bomen en planten werden geleverd door SJC en Warmerdam Noordwijkerhout. Zonder de medewerking van de gemeente (Simon de Jong) en bomenspecialist Marco Voogt was dit project niet geslaagd.

Het ziet er nu al fantastisch uit en van de overgebleven tegels worden nog bankjes gemaakt. Over duurzaamheid gesproken!

Ons Tiny Forest is een voorbeeld voor Noordwijk. Wij zijn trots op onze leerlingen en op dit mooie initiatief!

Update vrijdag 26 maart 2021: Vandaag heeft wethouder Sjaak van den Berg een bijenhotel geopend in het Tiny Forest. Het bijenhotel is aangeschaft door de school, en daarmee is de tuin nu compleet. 

Foto’s: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.