Datum: 27-09-2023 - 18:09
12
mrt
'21
Culinaire samenwerking Streekmuseum Veldzicht en Keurslagerij Van der Bent.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Culinaire samenwerking Streekmuseum Veldzicht en Keurslagerij Van der Bent.

Noordwijk genoot in het verleden landelijke bekendheid om de kruidenteelt in en om het dorp. Streekmuseum Veldzicht pakt deze traditie weer op met een prachtige kruidentuin. Dit bleef niet onopgemerkt bij de Noordwijkse ondernemers, meerdere lokale ondernemers zien kansen en mogelijkheden...

met deze verse kruiden. De gebroeders Van der Bent zijn langs geweest in de kruidentuin waar na een mooie tour langs de verschillende smaken en kenmerken is besloten om samen te werken.

Deze samenwerking wordt afgetrapt met een mooie actie; van 15 tot en met 20 maart kan men in de Keurslagerij aan de Kerkstraat 150 gram rosbief van het Noordwijks weiderund kopen met een bakje huisgemaakte mierikswortelsaus voor € 3.95. De mierikswortel is gekweekt in de kruidentuin vanwaaruit je de koeien van de Keurslager kan zien staan aan de andere zijde van de N206.

Dit jaar zullen het museum en de slagerij met meerdere Noordwijkse producten komen.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.