Datum: 24-09-2023 - 03:03
10
mrt
'21
Omwonenden hebben bedenkingen tegen bouwplannen Hotel Vesper.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Omwonenden hebben bedenkingen tegen bouwplannen Hotel Vesper.

Een aantal omwonenden rondom hotel Vesper hebben hun bedenkingen tegen het definitieve plan en voornemen tot vergunningsaanvraag om hotel Vesper uit te breiden met een nieuwe verdieping om nieuwe kamers te realiseren....

Middels een brief aan de gemeente willen de omwonenden aandacht vragen voor hun bezwaren en overwegingen. Onder andere in de eerder vastgelegde beleidsregels is vastgelegd waaraan vergunningsaanvragen getoetst worden. De regels zijn opgenomen om recht te doen aan het bijzondere karakter van de wijk en het karakter van de bebouwing aan de Koningin Astrid Boulevard.

Volgens de omwonenden is er geen sprake van een dakopbouw, maar van een volle dak verdieping. Door de opbouw met een extra verdieping verandert de skyline en wordt het doorzicht vanuit het achterland verstoord. De uitbreiding zal ook leiden tot toename van de parkeerdruk in een gebied waar het in het zomerseizoen al zeer problematisch is.

Klik hier om de gehele brief met alle bezwaren te lezen.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.