Datum: 27-07-2021 - 08:29
09
mrt
'21
Vandaag bestaat Reddingsbrigade Noordwijk 100 jaar! (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Vandaag bestaat Reddingsbrigade Noordwijk 100 jaar! (foto's)

Vandaag bestaat de Reddingsbrigade Noordwijk 100 jaar. In het bijzijn van de burgemeester en een aantal leden van de Reddingsbrigade werd op de Vuurtoren de vlag gehesen door het oudste lid Wim Star en het jongste lid Teun Filemon. De vlaggenmasten achter de Vuurtoren werden versierd met vlaggen van de Reddingsbrigade, ook de burgemeester hees een vlag....

Enrico Hazenoot, voorzitter, ontving uit handen van de burgemeester een mooi boeket bloemen. De Reddingsbrigade heeft van Reddingsbrigade Nederland een prachtige reddingsboei ontvangen met daarin de felicitaties. De reddingsboei zal in het nieuwe onderkomen een mooi plekje krijgen.

De afgelopen eeuw heeft de Noordwijkse Reddingsbrigade als vereniging haar plaats in de maatschappij dik verdiend. Veel leden uit Noordwijk en omgeving zijn opgeleid van zwemmer tot zwemmend redder en daarna tot lifeguard op het 13 km lange strand van onze mooie badplaats. De reddingsbrigade staat voor veiligheid op zee, strand en in de duinen. Alle vrijwilligers stonden en staan nog steeds paraat om mens en dier in nood te redden.

De Reddingsbrigade is altijd op zoek naar lifeguards! (vanaf 14 jaar)
Voor versterking van haar toezicht en hulpverlening aan het strand, is de Noordwijkse Reddingsbrigade op zoek naar nieuwe mensen. De NRB leidt jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen op tot gediplomeerde lifeguards. Zij ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor hun inzet. Voor scholieren is het bovendien mogelijk hun Maatschappelijk Diensttijd bij de NRB te vervullen. Klik hier voor meer informatie.

Foto's: BON en Vuurtoren

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.