Datum: 06-07-2022 - 12:33
27
feb
'21
Nieuwsupdate vaccinatielocaties o.a. in Noordwijkerhout en pilot sneltesten.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Nieuwsupdate vaccinatielocaties o.a. in Noordwijkerhout en pilot sneltesten.

Het college van B&W heeft de gemeenteraad middels een brief geïnformeerd met een update over de vaccinatielocaties: Naast de vaccinatielocatie Leiden, wordt er nu ook in Gouda gevaccineerd. Bij voldoende doses vaccin wordt hierna de locatie op Alphen geopend en daarna de locatie in Noordwijkerhout...

Het Congrescentrum Leeuwenhorst is al ingericht. Het wachten is nu op voldoende vaccins en dat is hopelijk half maart het geval.

De GGD Hollands Midden heeft aangegeven dat huisartsen straks gebruik kunnen maken van deze vaccinatielocaties. Er wordt dan een aantal ‘priklijnen’ voor hen ter beschikking gesteld. Dit betekent dat gemeenten niet nog apart sporthallen ter beschikking hoeven te stellen.

Huisartsen in de Duin- en Bollenstreek moeten wel zelf onderling regelen hoe ze de priklijnen willen bemannen. Uiteraard staat het huisartsen vrij om geen gebruik te maken van het aanbod van de GGD en ervoor te kiezen de vaccinaties binnen de eigen huisartsenpraktijk te zetten.

De GGD Hollands Midden voert gesprekken met de huisartsenvertegenwoordigers van de Landelijke Huisartsen Vereniging en werkt bovenstaande afspraken verder uit. Alle huisartsen in de Duin- en Bollenstreek zijn van deze gesprekken op de hoogte en worden geïnformeerd over de nadere afspraken als die er zijn.

Sneltesten
De GGD Hollands Midden is een pilot gestart met sneltesten voor medewerkers in het basisonderwijs en medewerkers van de kinderopvang op een schoollocatie in Waddinxveen. Het is voor personeel mogelijk op locatie zonder afspraak een sneltest af te nemen. Binnen 15 minuten is dan de uitslag bekend. Bij een succes van de pilot wordt dit verder in de regio Hollands Midden uitgerold.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.