Datum: 27-09-2021 - 05:43
25
feb
'21
Nieuwe parkeerplaats en omgelegde weg KW Boulevard geopend (foto’s + filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Nieuwe parkeerplaats en omgelegde weg KW Boulevard geopend (foto’s + filmpje)

De gemeente is bijna klaar met de werkzaamheden aan het parkeerterrein Palaceplein in Noordwijk aan Zee. Vanmiddag openden wethouders Roberto ter Hark en Theo Alkemade symbolisch de nieuw aangelegde weg rondom de nieuwe parkeerplaats door erover heen te fietsen en de nieuwe parkeerplaats...

werd geopend met het doorknippen van een afzetlint.

De aannemer rondde eerder al de ondergrondse werkzaamheden af. Onder andere werd het riool vervangen, de kabels en leidingen werden aangepast, en er werd een infiltratieriool aangelegd dat helpt bij het tegengaan van wateroverlast. Aan het begin van de werkzaamheden is nog een deel van de Atlantikwall verplaatst naar het museum.

De aannemer voerde medio februari de laatste werkzaamheden uit. Hij plaatste op het plein straatlantaarnpalen en maakte de openbare verlichting in orde. Deze week plaatst hij nog wat straatmeubilair en maakt hij het straatwerk af.

De gemeente heeft het verkeersverwijssysteem aangepast. De gemeente loodste daarmee automobilisten naar vrije parkeerplekken in het dorp. De gemeente plaatst op korte termijn laadpalen voor elektrisch parkeren. De vakken hiervoor zijn er al. 

Verkeer dat van de Boulevard af komt gereden mag nu wel linksaf afslaan naar de Parallel Boulevard, ze hoeven dus niet meer om te rijden via de verderop gelegen rotonde. 

Al snel nadat de parkeerplaats officieel geopend was, kwamen de eerste automobilisten al parkeren. 

Foto’s: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.