Datum: 07-03-2021 - 22:52
18
feb
'21
Omwonenden vijver hoek Beeklaan/Jan van Gent ontvangen eindelijk antwoord van de gemeente.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Omwonenden vijver hoek Beeklaan/Jan van Gent ontvangen eindelijk antwoord van de gemeente.

Omwonenden bij de vijver hoek Beeklaan/Jan van Gent te Noordwijk hebben reeds in de zomer van 2020 een brief gestuurd aan de gemeente inzake overlast  rondom de vijver. In de brief vroegen omwonenden om maatregelen te treffen teneinde de overlast die vissers veroorzaken terug te dringen c.q. te beperken...

De Teamcoach Vergunningen, Toezicht en Handhaving maakt op de eerste plaats excuses voor het feit dat de brief zo laat wordt beantwoord. Waarom dat is, daar is geen aanwijsbare oorzaak voor te vinden. 

De gemeente betreurt het ten zeerste dat het woon- en leefgenot van de omwonenden van de vijver wordt aangetast door hinderlijk gedrag op openbare plaatsen en doen van natuurlijke behoeften op openbare plaatsen. Beide genoemde gedragingen zijn verboden, net als het overnachten op een openbare plaats. 

De gemeente begrijpt de boosheid van de omwonenden maar kunnen helaas niet aan de gevraagde wensen voldoen. De omwonenden zien graag een beperking van het aantal uren dat er gevist mag worden, een stuk minder visplekken rondom de vijver, en een verbod op het plaatsen van tenten. Ze ervaren enorm veel (geluids)overlast en rommel van de nachtelijke vispartijen.

De vistijden zijn echter landelijk geregeld en met een speciale nachtvistoestemming mag er ‘s nachts in binnenwater worden gevist. De vislocaties zijn gekoppeld aan de VISpas welke in principe in het bezit hoort te zijn van elke sportvisser.

Met het aanbrengen van extra begroeiing tussen de oevers van de vijver zou dat niet alleen een belemmering voor de vissende jongeren zijn, maar ook voor de overige (goedwillende) sportvissers. Dit kan niet de bedoeling zijn. De vijver is een officieel aangewezen vislocatie, waar elke VlSpas- houder moet kunnen vissen. Een VlSpas-houder hoort overigens volgens de bij de VlSpas horende algemene voorwaarden, zijn of haar afval te verwijderen. Hierop wordt ook door handhavingsdiensten toegezien.

Afgelopen zomer hebben boa's van de gemeente en politie de vijver geregeld in de surveillance meegenomen. Dat zullen zij dit jaar en komende jaren ook blijven doen. Er zijn gesprekken gevoerd met de vissers, maar verder zijn er geen ernstige overtredingen geconstateerd. De gemeente geeft aan dat het daarom essentieel is dat omwonenden melding blijven maken van datgene dat ze aan overlast ervaren bij de vijver. Dit kan middels Fixi. Wanneer hinderlijk gedrag 's nachts plaatsvindt kan de politie gebeld worden.

Foto: Google maps 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.