Datum: 12-04-2021 - 03:07
15
feb
'21
KunstKlank presenteert De NIEUWE WERELD
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

KunstKlank presenteert De NIEUWE WERELD

Dit jaar geen nieuwjaarsreceptie of live aankondiging van de plannen voor 2021, maar een presentatie via de media. Komend jaar toont KunstKlank haar publiek DE NIEUWE WERELD. Tenminste, dat is wat het creatieve team voor ogen heeft. KunstKlank maakt liever plannen....

die aangepast worden, dan helemaal geen plannen.

In een drieluik aan voorstellingen in respectievelijk mei, juli en augustus en november hoopt KunstKlank weer te zorgen voor bijzondere ontmoetingen op unieke locaties voor een klein publiek.

In mei begint DE NIEUWE WERELD met de dansvoorstelling 'Verlaat licht'. Op 21, 22 en 23 mei 2021 beleeft het publiek op een nog geheime buitenlocatie een reis op muziek, samen met dansers en zangers.

Het vervolg is van 8 juli tot 8 augustus, DE NIEUWE WERELD ZOMER. Op het particuliere landgoed Calorama zullen jonge én gevestigde kunstenaars hun beeldende kunst, geïnspireerd door de klanken van Dvõraks ‘Nieuwe wereld’ exposeren .Naast de kunstroute is er een boulevard aan voorstellingen voor jong en oud, verspreid over de maand juli en begin augustus. Muziek, theater, dans  in DE NIEUWE WERELD.

Op 19, 20 en 21 november brengt DE NIEUWE WERELD NAJAAR de muziekvoorstelling ‘Voor de slaap’. KunstKlank organiseert een A-Meezingdag voor amateurzangers met het thema wiegeliederen uit verschillende culturen. Er is immers grote behoefte onder amateur-zangers om weer samen te zingen. De audio- en video opnames van het repetitieproces en de uitvoering worden omgezet in een intieme voorstelling met een kleine professionele bezetting.

Denken in mogelijkheden

Uiteraard houdt KunstKlank zich aan de richtlijnen omtrent Covid-19. Dit kan gevolgen hebben voor de programmering. KunstKlank kiest bewust om niet stil af te wachten, maar blijft plannen maken zodat we er zijn als het ook maar een beetje mogelijk is. Herma van Piekeren, artistiek leider: ‘Wij blijven creatief aan de slag. Soms tegen de klippen op, maar met een nieuwe wereld in het vizier.’

‘Willen we terug naar het oude normaal of scheppen wij samen een nieuwe wereld?’

De vormgeving van alle producties is in handen van vader en dochter Daniel en Rhodé Tavenier. Hij is beeldend kunstenaar en mede-oprichter van KunstKlank. Zij is grafisch vormgever en kunstenaar.

Voor meer informatie over DE NIEUWE WERELD: www.kunstklank.nl 

Foto: beeldmateriaal voor de voorstellingen DE NIEUWE WERELD, gemaakt door Rhodé en Daniel Tavenier.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.