Datum: 12-04-2021 - 02:47
14
feb
'21
BlikOp rijdt een rondje Bollenstreek om de Ambassadeurs van Stichting Opkikker te verrassen met Valentijn. (Foto’s)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

BlikOp rijdt een rondje Bollenstreek om de Ambassadeurs van Stichting Opkikker te verrassen met Valentijn. (Foto’s)

Stichting Opkikker bezorgt ernstig zieke kinderen en hun familie een onvergetelijke ervaring met Opkikkerdagen. Zo'n 2000 gezinnen per jaar worden op deze manier geholpen door de stichting. Een ware keten van kracht die ervoor zorgt dat gezinnen met een ziek kind even onbezorgd plezier hebben....

Zo'n 80% van alle kinderen die een Opkikkerdag hebben beleefd besluit daarna om ambassadeur voor Stichting Opkikker te worden. Dit zijn niet alleen zieke kinderen maar ook broertjes en zusjes. Alle ambassadeurs gaan geheel vrijblijvend op hun eigen manier aan de slag voor Opkikker. De één zamelt mobieltjes in, terwijl de ander een sponsorloop organiseert of plantjes verkoopt bij de supermarkt. 

Inmiddels zijn er ongeveer 3000 ambassadeurs in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar oud. Door het ambassadeurschap worden de kinderen trots, eigenwaarde, kracht, verantwoordelijkheid EN de geborgenheid van een sociaal netwerk gegeven waar ze desgewenst op terug kunnen vallen.

De redactie van BlikOp Noordwijk is nauw betrokken (geweest) bij Stichting Opkikker en meldde zich aan als vrijwilliger om in de Bollenstreek Valentijn pakketten af te geven bij de Ambassadeurs. De dozen werden opgehaald in Almere bij het kantoor van Opkikker. Zaterdag 13 februari 2021 is er een ronde gedaan door Noordwijkerhout, Noordwijk, Katwijk en Voorhout om alles af te leveren. 

De Ambassadeurs waren zeer verrast en erg blij met het Valentijn pakket. Ze gaan er enorm van genieten dit weekend!

Kijk voor meer informatie op www.opkikker.nl.

Foto's: BON 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.