Datum: 29-07-2021 - 11:38
10
feb
'21
Wethouder Roberto Ter Hark in de Top 50 'Beste Lokale Bestuurder'. (1400 genomineerden)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wethouder Roberto Ter Hark in de Top 50 'Beste Lokale Bestuurder'. (1400 genomineerden)

Al sinds 2009 organiseert de website van Binnenlands Bestuur, vanaf 2014 in samenwerking met Necker van Naem, de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder van Nederland. Ook in 2020 ging men weer op zoek naar de Beste Bestuurder. Zo’n 1.400 lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten van 18 november tot 6 december 2020 de selectie....

Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? In januari 2021, tijdens de tweede ronde, bepaalde het publiek wie van de 13 genomineerden de beste bestuurder is. Op 4 februari 2021 vond de bekendmaking plaats tijdens Kompas, het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur. In lijn met het jaarthema ‘Digitale democratie’ was deze bekendmaking deels digitaal.

Wethouder Johan Hamster van gemeente Stadskanaal is tot de Beste Lokale Bestuurder van 2020 gekozen. Hij wordt door stemmers omschreven als een deskundige en toegankelijke wethouder. Hij wordt geprezen om de wijze waarop hij samenwerkt in de regio en zich inzet voor kansarmen in de samenleving. Zijn inzet als bestuurder van sociaal werkbedrijf Wedeka wordt hierbij als illustrerend gezien.

Wethouder Roberto Ter Hark van de gemeente Noordwijk drong door tot de Top 50 van in totaal 1400 genomineerden en dat is natuurlijk een hele mooie prestatie. Roberto drong helaas niet door tot de laatste 13, maar kreeg wel een oorkonde met een uitstekende beoordeling.

De heer Roberto Ter Hark, Gemeente Noordwijk.

Competenties: deskundig, communicatief en analytisch. Daarnaast is het volgende over u gezegd:

Wethouder Ter Hark wordt geprezen om zijn deskundigheid en zijn communicatief vermogen. Stemmers verwoorden het als volgt: "Hij heeft een uitstekende dossierkennis, spreekt heldere, begrijpelijke taal en heeft een groot inlevingsvermogen en hij kan als geen ander een moeilijke boodschap goed en duidelijk overbrengen".

Foto's PR.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.