Datum: 28-09-2021 - 10:02
09
feb
'21
Burgemeester Wendy Verkleij geeft grote pluim aan alle gemeentemedewerkers voor al hun werk tijdens de sneeuwstorm.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Burgemeester Wendy Verkleij geeft grote pluim aan alle gemeentemedewerkers voor al hun werk tijdens de sneeuwstorm.

Burgemeester Wendy Verkleij heeft vanmiddag tijdens het maandelijks persgesprek  aangegeven dat ze alle gemeentemedewerkers een enorm grote pluim geeft voor al het werk wat ze de afgelopen dagen hebben verzet tijdens de sneeuw en ijzel. Er is maar liefst 225 ton zout gestrooid, uiteraard milieubewust, afbreekbaar door de natuur.....

De eigen medewerkers hebben maar liefst 600 uur extra werk verzet, tussen 's nachts 3 uur en 's avonds 9 uur. Er waren continue 6 tot 8 wagens op de weg om de wegen begaanbaar te houden. Er was nauw contact met de politie. Het eerste weekend waren er soms wat problemen op rotondes, maar het heeft nauwelijks blikschade opgeleverd. 

In de woonwijken is weinig tot geen sneeuw geruimd. Dat heeft te maken met het feit dat sneeuwschuivers dan de sneeuw opschuiven richting geparkeerde auto's waardoor deze ingegraven worden. Zout strooien met hele lage temperaturen heeft helaas ook niet heel veel nut.

Foto’s: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.