Datum: 27-09-2021 - 07:04
05
feb
'21
Uitzichtpunt Koningin Wilhelmina Boulevard wordt niet verplaatst.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Uitzichtpunt Koningin Wilhelmina Boulevard wordt niet verplaatst.

De fractie van de PvdA heeft een paar weken geleden vragen gesteld over het uitzichtpunt aan de Koningin Wilhelmina Boulevard en de nieuwbouw van de Reddingsbrigade en de Zeilvereniging vlak voor het uitzIchtpunt. Met de huidige bouw is er nog maar beperkt uitzicht en de PvdA vroeg zich af....

 of er opties waren om het uitzichtpunt in noordelijke richting te verplaatsen. 

De gemeente laat weten dat het in het kader van de erkenning van Noordwijk als heilzame badplaats is gezocht naar geschikte locaties waar inwoners en bezoekers nader kunnen kennismaken met de heilzame kwaliteiten die de kust ons biedt. Het bestaande platform is een prachtige plek daarvoor. Het platform wordt ingericht met wat informatiepanelen en bakken met kruiden, maar ook met ligbanken waarop je helemaal tot rust kan komen.

De houten vlonder van het platform was in zeer slechte staat en aan vervanging toe. Het is beter toegankelijk gemaakt voor minder valide bezoekers door het hout te vervangen voor straatwerk. Die werkzaamheden hebben inmiddels plaatsgevonden. De banken die rond de bomen op het Raadhuisplein stonden zijn nu ook op het platform geplaatst. 

Het nieuwe clubgebouw is inmiddels flink gevorderd en deze vormt inderdaad een beperking van het huidige uitzicht. In overleg met het Hoogheemraadschap is er geen voorkeur uitgesproken om het platform op te schuiven. Er moeten dan teveel ingrepen worden gedaan in het duingebied. Er zijn ook geen alternatieve locaties in het duingebied.

Ten zuiden van het uitzichtpunt wordt het duingebied wat afgevlakt zodat daar het zicht op het strand en de zee ontstaat. Het duingebied direct achter het clubgebouw wordt dan iets hoger. Hierdoor wordt aan weerszijden van het gebouw het uitzicht geoptimaliseerd. Vanaf het voorjaar van 2021 kunnen de bezoekers weer optimaal genieten van de ondergaande zon, de rust en de gezonde zeelucht. 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.