Datum: 23-10-2021 - 17:28
04
feb
'21
Agenten en surfers redden surfer uit zee.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Agenten en surfers redden surfer uit zee.

Vanmiddag rond vier uur kwam er een melding van een noodsituatie op zee, ter hoogte van afrit 1 bij de Koningin Astridboulevard. Twee agenten waren als eerste ter plaatse met hun voertuig en zijn de zee ingesprongen om een gewonde surfer uit de zee te halen....

Wat precies de oorzaak was van de opgelopen verwondingen is niet bekend. De surfer is op het strand gestabiliseerd en met het Kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM is de patiënt vervoerd naar boven waar ambulances klaar stonden. 

De Traumahelikopter was ook opgeroepen maar die kon halverwege geannuleerd worden, die inzet was niet nodig. 

De gewonde surfer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek. 

Aanvulling: De surfer is door andere aanwezige surfers in het water richting het strand gebracht. Een heel zware klus omdat er een flinke afstand in het water overbrugt moest worden en de surfer zelf niet meer kon zwemmen. Het laatste stuk kregen ze hulp van de agenten die het ijskoude water insprongen. Veel leden van de KSN hebben geholpen, ook leerlingen van Leeuwenhorst. 
Met elkaar hebben zij ervoor gezorgd dat de surfer uit het water is gehaald, een actie waar iedereen heel trots op mag zijn. 

Foto’s: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.