Datum: 19-09-2021 - 18:20
01
feb
'21
Welzijn Noordwijk: Mooie gesprekken bij ‘Even een Praatje’
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Welzijn Noordwijk: Mooie gesprekken bij ‘Even een Praatje’

Afgelopen vrijdag en zaterdag organiseerde Welzijn Noordwijk, samen met het Rode Kruis en de gemeente Noordwijk, de actie ‘Even een Praatje.’ Een grote groep vrijwilligers ging langs bij alle thuiswonende inwoners van 75 jaar en ouder, om met een praatje aan de deur te kijken of ze iets konden betekenen. Ook kreeg iedereen...

nog een puzzelboekje met handige telefoonnummers en een flyer met informatie van het Rode Kruis. De praatjes zijn warm ontvangen; de actie werd ontzettend gewaardeerd door de bezochte inwoners.

‘’Ik word hier echt blij van. Gezellig om even een praatje te maken aan de deur. Ik zou zelf ook wel mee willen lopen als vrijwilliger.’’ Die reactie kregen de vrijwilligers meerdere keren te horen. 

Veel thuiswonende 75plussers in Noordwijk hebben een sterk netwerk om zich heen en redden zich prima als het gaat om bijvoorbeeld zelf boodschappen doen. Wel wordt het wekelijkse bridge spelletje echt gemist of het gezellige praatje tijdens het sporten. ‘’Ik bel regelmatig mijn kinderen of vrienden via whatsapp. Dan zie ik ze nog even in beeld. Ook doen we samen vaak een spelletje Wordfeud.’’

Toch waren er ook andere verhalen. Mensen die onlangs een partner zijn verloren of waarvan de kinderen niet om de hoek wonen. De behoefte aan een maatje in deze tijd werd ook uitgesproken. Soms werd de vrijwilliger die het gesprek aan ging, gekoppeld aan deze vraag, door belmaatje te worden. Een vrijwilliger: ‘’Leuk toch om 1x per week met elkaar te bellen. Je hebt elkaar al gesproken en zo blijf je in contact met anderen. Kleine moeite, maar het doet toch veel.’’ Er deden ruim 150 vrijwilligers aan de actie mee; van het Rode Kruis, Ready to Help en een aantal via Welzijn Noordwijk. Dankzij hen zijn er ruim 2700 inwoners van 75 en ouder bezocht.

Wat kunnen we doen?
Was je niet thuis tijdens de actie en vind je een praatje wel fijn of heb je iemand nodig voor praktische ondersteuning? Neem dan contact op met Welzijn Noordwijk. Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 09.30 uur tot 15.30 uur op het nummer 071-7114334. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: Welzijn Noordwijk

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.