Datum: 28-09-2021 - 08:52
26
jan
'21
Nieuwe commissieleden voor Fractie Doen! en Fractie Bruisend Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Nieuwe commissieleden voor Fractie Doen! en Fractie Bruisend Noordwijk.

De fracties DOEN! en Bruisend Noordwijk hebben nieuwe commissieleden. Zij worden in de komende raadsvergadering van 26 januari 2021 voorgedragen. Voor Bruisend Noordwijk gaat Cathérine Vergouw de politiek in, in de commissie Welzijn. Daarbij zal zij zich in het bijzonder richten op welzijn en zorg, maar ook bijvoorbeeld sport en gezondheid....

Cathérine Vergouw brengt veel kennis en ervaring mee op het gebied van gastvrijheid, destinatiemarketing, (zakelijke) evenementen en vrijetijdsbesteding. Hiervoor heeft zij onder meer gewerkt als Teamleider Inspiratie voor Stichting Destinatie Noordwijk & Noordwijkerhout (Noordwijk Marketing), een samenvoeging van Stichting Noordwijk Marketing en Stichting VVV Noordwijkerhout (1 juni 2019). Daarvoor werkte Vergouw meer dan tien jaar voor hotelketens als Hilton en Marriott in marketing-pr-functies, eveneens in de evenementenbranche en communicatieadviesbureaus.

Er zijn ook nieuwe commissieleden voor Doen!, Sophie Cramer en Lisa Dol. Zij gaan Astrid Warmerdam ondersteunen in haar werk voor de Noordwijkse gemeenteraad en als fractievoorzitter.

De dames gaan Doen! vertegenwoordigen in de commissies van de gemeenteraad. Sophie neemt de commissie Ruimte onder haar verantwoordelijkheid en Lisa gaat aan de slag met commissie Welzijn. Commissie Bestuur, Middelen en Economie doen ze samen. Op deze manier kunnen zij zich oriënteren op de lokale politiek.

Sophie Cramer (25) wordt commissielid Ruimte. ‘Ik hoefde er niet over na te denken, om op deze manier mee te praten met de lokale politiek en iets te kunnen betekenen voor ons dorp.’ Ze werkt bij Meervaart Notarissen. Sophie is een fanatieke kitesurfer en sporter. Het Noordwijkse strand is dan ook haar thuis. Het politieke bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sophie is de dochter van Marc Cramer, ook een bekend gezicht in de lokale politiek.

Lisa Dol (26) wordt commissielid Welzijn. Zij vindt het belangrijk om de lokale politiek een te vernieuwen en dat meer vrouwen de politiek in mogen. Als commissielid kan zij zich inzetten voor de inwoners. ‘Ik denk dat je best een frisse wind mag meegeven in de lokale politiek.’ Lisa is student communicatie aan Hogeschool Leiden. Ook is Lisa vrijwilliger voor Markt onder de Linden, lid bij Scouting Norvicus en ze is hoofd communicatie bij Scouting Nederland voor Nawaka ’22, het grootste waterscoutingkamp van Europa.

Credits foto Doen!: Frans van Steijn
Credits foto Bruisend Noordwijk: Roos Vicee 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.