Datum: 02-10-2023 - 11:01
24
jan
'21
Noordwijks culturele wandelingen van KunstKlank nu digitaal te gebruiken.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Noordwijks culturele wandelingen van KunstKlank nu digitaal te gebruiken.

Stichting KunstKlank heeft samen met Cees Geuze van RouteMaps de bestaande culturele wandelingen van KunstKlank gedigitaliseerd. Ze zijn nu eenvoudig via de smartphone te volgen. De gemeente Noordwijk maakte de samenwerking en digitalisering financieel mogelijk....

Wandelen is fijn. Wandelen is gezond. In de huidige tijd wordt er veel meer gewandeld. Voor, na of tussen het vele thuiszitten is het goed even de benen te strekken. En wie doet dat nu niet graag aan de kust? Het is dan leuk en inspirerend om een wandeling te maken die ook de geest prikkelt en je meer leert over de geschiedenis van je omgeving.

'Zeeverhalen van Binnenuit' werd al eerder gedigitaliseerd hernieuwd aangeboden. De positieve reacties daarop hebben er mede voor gezorgd dat nu ook de 'Isadora Duncan' en 'Vloed' wandelingen online te volgen zijn. De eerste gaat over de Amerikaanse danseres Isadora Duncan (1877-1927), die enige tijd in Noordwijk woonde, de tweede is gebaseerd op de roman ‘Vloed’ van Susan Smit. De schrijfster bracht haar jeugd door in Noordwijk. De plattegronden in de wandelingen zijn overzichtelijk en gedetailleerd en bijzondere plekken zijn duidelijk gemarkeerd en van tekst en uitleg voorzien.

De routes zijn te vinden op www.kunstklank.nl en ook leuk en leerzaam om met kinderen te lopen. Laat u verrassen door het moois dat (oud) Noordwijk te bieden heeft. De website RouteMaps biedt overigens nog een aantal andere interessante wandelingen!

Voor meer informatie: www.kunstklank.nl en www.routemaps.nl

Op de foto’s:

Foto: Isadora Duncan (Foto PR)

Foto: De wandeling over Isadora Duncan leidt u langs Villa Maria, waar ze woonde. (Foto PR)

Foto: Eindbeeld van de voorstelling over Isadora Duncan, waarop een van de wandelingen gebaseerd is. (Foto Richard van Egmond)

{gallery}14118{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.