×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 456 niet laden
×

Opmerking

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/14118
27
jan
'21
Column Dunweg Uitvaartzorg: 'Op de fiets door het Vondelpark’.
Geschreven door
Foto's Redactie BON

Column Dunweg Uitvaartzorg: 'Op de fiets door het Vondelpark’.

Connie (57) en Valerie (37) melden het overlijden van Jan (63). Jan was na een jarenlange ziekte in het bijzijn van zijn geliefden overleden. Nu moest de uitvaart geregeld worden. Ze wilden graag een begrafenis op Zorgvlied, want daar lagen ook de ouders van Jan begraven....

De plechtigheid moest plaatsvinden in zijn eigen huis, maar het huis van Jan bevond zich op de 5e etage in het hartje van de Jordaan! Ik vroeg waarom ze juist in zijn appartement een herdenking wilden. De ruimte was immers erg klein en de kist met Jan zou door het smalle trappenhuis getild moeten worden.

“We kunnen ook een bijeenkomst houden in de aula van de begraafplaats” zei ik. “Nee hoor, die vinden wij zo lelijk en kil!” reageerden de dames. Hierop stelde ik de Vondelkerk voor, die lag vlakbij ons uitvaartcentrum Spierings & Dunweg aan het Vondelpark. “Dat is een goed idee, daar ben ik eerder geweest!” riep Connie. “Maar… hoe komen we daar dan makkelijk? We fietsen altijd door Amsterdam en hebben geen eigen auto.” “Nou,” antwoordde ik, “dan nemen we toch een bakfiets!”

Ik huurde in de stad een bakfiets, bestemd voor verhuizingen, en zo gebeurde het. Samen fietsten wij met Jan in de kist naar de Vondelkerk. Na een persoonlijk afscheid en een hapje en een drankje in de kerk, reden wij met een grote stoet fietsers naar Zorgvlied.

Na de begrafenis fietsten we naar het Kalfje voor een broodje bal. Dat at Jan namelijk altijd als hij daar op het terras zat. Tijdens het ritje door de stad klapte de band nog van een van de gehuurde fietsen. Wat heeft iedereen gelachen, ondanks het verdriet om Jan.

Ik fietste met de bakfiets terug. 
Wat was dat een bijzondere uitvaart…

Naamsverandering
Spierings & Dunweg Uitvaartzorg gaat vanaf 1 februari 2021 verder onder de naam Dunweg Uitvaartzorg en heeft in Amsterdam als uitvaartlocatie Afscheidshuis Amsterdam, Eudorinastraat 6.

Inloopspreekuur

Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

Vanderputtenendunweg.nl

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg