23
jan
'21
Brandweer verlost hondje Fay van prikkeldraad.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Brandweer verlost hondje Fay van prikkeldraad.

Rond twee uur kreeg de brandweer een melding van een dier in de problemen aan de Langevelderlaan in Noordwijk. De locatie bleek de Noraweg te zijn in de duinen. De melders kwamen de brandweer tegemoet lopen met in de armen van het baasje een hondje die een stuk prikkeldraad om haar achterpoten gewikkeld had.....

De hond liep los, was het duin ingeschoten en had zichzelf vastgedraaid in een stuk prikkeldraad wat niet te verwijderen was door de baasjes. Het leverde alleen wel een verwonding aan de hand van het baasje op. De dierenambulance Leiden was eerst gebeld maar die wilde niet komen. Bij de andere dierenambulance kreeg men een antwoordapparaat. Het dierenasiel gaf toen de tip om de politie te bellen. De brandweer kwam toen ter plaatse om te komen assisteren. Met wat gereedschap was Fay snel verlost van het lelijke prikkeldraad. De brandweerman kreeg een knuffel van Fay terug.

De baasjes van Fay hebben toestemming gegeven om herkenbaar in beeld geplaatst te worden. Zij willen graag via de redactie van BlikOp Noordwijk de brandweer van Noordwijkerhout nogmaals hartelijk danken voor hun inzet en hulp.