Datum: 25-09-2021 - 22:48
23
jan
'21
Wijkvereniging Boerenburg ontvangt €1000 van KNHM Kern met Pit.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wijkvereniging Boerenburg ontvangt €1000 van KNHM Kern met Pit.

Boerenburg te Noordwijk is een stuk bloeiender geworden. Iedereen heeft kunnen genieten van de prachtige voorjaarsbollen en dahlia’s in de wijk. Wijkvereniging Boerenburg heeft het afgelopen jaar meegedaan met de Kern met Pit uitdaging van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Zij nodigen jaarlijks iedereen uit die ideeën heeft om binnen woonkernen mensen met elkaar te verbinden, en helpen die ideeën uit te voeren....

Via cursussen en coaches worden deze projecten gestimuleerd, klik hier voor de website van KNHM voor meer informatie. Er werd een geldbedrag uitgeloofd als het gekozen doel is behaald. Daarnaast loofde men per provincie een extra prijs uit voor het meest gewaardeerde project.

Dit jaar maakte het project van wijkvereniging Boerenburg een goede kans om te winnen. Zij hebben 100 boomspiegels (de ruimte rond een boom in de stoep) beplant en 100 stoeptegels vervangen door beplanting in de vorm van geveltuintjes bij de flats. Nog eens 150 stoeptegels zijn niet neergelegd, omdat de wijkvereniging een stuk grond, die de Salviahofflat moest teruggeven aan de gemeente, als heemtuin hebben ingericht.

Daarnaast zijn met name de Sartoriusstraat en het Gruenepad met bloei versierd. Het resultaat is meer vlinders en bijen in de wijk.

Vandaag was de uitreiking van de Kern met Pit uitdaging. De afgelopen weken kon er gestemd worden op diverse initiatieven in Zuid-Holland, waaronder het initiatief van wijkvereniging Boerenburg. Robin Venhorst en Liane Kompier van de wijkvereniging ontvingen Lita Harpe en Sophieke Klaver van KNHM bij het Blauwe Huis aan het Gruenepad. Via Zoom waren wijkbewoners, initiatiefnemer Ineke van der Meulen en wethouder Dennis Salman aanwezig om de uitreiking te volgen. Lita Harpe overhandigde de plaquette 'Kern met Pit' dat een mooi plaatsje gaat krijgen in het blauwe huis. Daarnaast ontvangt de wijkvereniging een bijdrage van €1000 om meerdere projecten en ideeën te kunnen gaan uitvoeren, om de wijk nog fleuriger te maken. 

Het geld gaat onder andere gebruikt worden voor een watervoorziening zodat er makkelijker water uit de vijver kan worden gehaald en vaste plantjes in de boomspiegels. De wijkvereniging is blij met de prijs en trots op al die mensen die hier aan meewerken. Helaas waren er niet genoeg stemmen binnen gehaald om de extra bonus van €1500 in de wacht te slepen, die prijs is naar een project in Brielle gegaan. 

Na de overhandiging zijn een paar projecten in de buurt van dichtbij bekeken en kregen Ineke en Ricardo bezoek onder hun balkon. Door omstandigheden kon Ineke helaas niet zelf persoonlijk aanwezig zijn. 

Dennis Salman liet via Zoom weten enorm trots te zijn op de mooie wijkvereniging. Hij is zelf opgegroeid in de wijk Boerenburg en komt er nog wekelijks. De saamhorigheid in de wijk is bijzonder te noemen, er wordt echt verbinding gezocht binnen de gemeente. De wijkvereniging zoekt verbinding met bewoners door elke woensdagochtend een Zoom koffieochtend te organiseren. Klik hier voor meer informatie. Ze proberen dit initiatief verder uit te rollen naar mensen buiten de wijk. Er worden mensen gevraagd die handig zijn met Zoom en die dit eventueel 1 op 1 uit willen leggen aan wijkbewoners die er nog niet zo handig mee zijn, zodat nog meer mensen kunnen gaan deelnemen aan Zoom gesprekken. Ook worden er af en toe briefjes in de wijk in de bussen gedaan, bv over dit project met de vraag om te stemmen. Dat heeft ook weer een nieuw lid opgeleverd.

Terug in het Blauwe Huis werd de taart aangesneden en genoten van een bakkie koffie. In 2021 doet de wijkvereniging niet mee aan een nieuw project, ze gaan eerst dit project goed afronden met behulp van het gewonnen geldbedrag. 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.