19
jan
'21
27 stembureaulocaties waaronder een drive-in stemlocatie bij 2e Kamerverkiezingen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

27 stembureaulocaties waaronder een drive-in stemlocatie bij 2e Kamerverkiezingen.

In het persgesprek van dinsdagmiddag 19 januari gaf burgemeester Wendy Verkleij aan dat er voor de Tweede Kamerverkiezingen maar liefst 27 stembureaulocaties worden ingericht waaronder één drive-in stemlocatie. Waar deze locatie tijdelijk gehuisvest gaat worden is nog niet bekend. In totaal wil de gemeente Noordwijk 400 stembureauleden gaan inzetten op de drie dagen...

die gebruikt gaan worden om te kunnen stemmen op 15, 16 en 17 maart. Er hebben zich tot nu toe ruim 350 mensen zich aangemeld. Van de 27 zijn er 20 locaties daarvan alle drie de dagen open om te stemmen, dit voor de in totaal 33.000 inwoners die mogen stemmen in de gemeente Noordwijk. Hiervan zijn er 7000 briefstemmers boven de 70 jaar, die schriftelijk mogen stemmen in verband met de coronamaatregelen.

Bij de stembureaus worden gastheren/dames voor extra begeleiding ingezet, om het stemmen coronaproof te kunnen houden. Iedere stemmer krijgt daarbij zijn/haar eigen potlood en wordt er verzocht om een mondkapje in het stembureau te dragen.

Burgemeester Wendy Verkleij gaf aan dat de verkiezingen ondanks de corona gewoon door moeten kunnen gaan, dit om het democratische proces niet te verstoren en men daarbij alles doet om het stemmen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook komt er bij iedere stemlocatie een aparte gehandicaptenparkeerplaats.