Datum: 03-03-2021 - 00:26
18
jan
'21
Sebastiaan als 1e inwoner van gemeente Noordwijk ingeënt tegen Covid-19.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Sebastiaan als 1e inwoner van gemeente Noordwijk ingeënt tegen Covid-19.

Vandaag werd Sebastiaan als 1e inwoner van en in de gemeente Noordwijk ingeënt tegen COVID-19. Burgemeester Wendy Verkley was erbij in Woonzorgpark Willem van den Bergh ’s Heeren Loo gelegen in de kern Noordwijk. “Hij draagt een boodschap van hoop uit.” aldus de burgemeester. Eerder persbericht ’s Heeren Loo: ’s Heeren Loo begint maandag 18 januari met het vaccineren...

van de meest kwetsbare cliënten op de woonzorgparken tegen het coronavirus. Daarvoor is dinsdagavond toestemming gegeven door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Minister Hugo de Jonge kondigde de start van de vaccinatie van cliënten in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg dinsdagavond aan tijdens de persconferentie waarin de verlenging van de lockdown werd aangekondigd.

’s Heeren Loo is blij met deze ontwikkeling’, zegt Ageeth Ouwehand namens de raad van bestuur. 'Dit is een eerste stap naar verbetering van de situatie voor onze cliënten, hun verwanten en medewerkers. Vaccinatie is van groot belang om onze kwetsbare cliënten en onze zorgmedewerkers te beschermen tegen het virus.'

Aanpassingen vaccinatiestrategie
Tegelijk is het aantal beschikbare vaccinaties in Nederland nog beperkt en zijn er vorige week door de overheid een aantal aanpassingen in de vaccinatiestrategie gedaan. Nieuw is dat nieuwe leveringen van het BioNTech/Pfizer-vaccin nu bestemd zijn voor cliënten die in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg wonen in een van de instellingen.

Eerst zijn nu de cliënten van de woonzorgparken aan de beurt, daarna wordt de inentingscampagne langzaam uitgebreid naar cliënten die elders wonen. Dan kunnen ook andere vaccins worden gebruikt.

Foto PR. 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.