Datum: 28-09-2023 - 00:48
18
jan
'21
Update: Zeehondje haalt het landelijke nieuws. Zeldzame zwarte zeehond aangespoeld bij Langevelderslag.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Update: Zeehondje haalt het landelijke nieuws. Zeldzame zwarte zeehond aangespoeld bij Langevelderslag.

De Eerste Hulp Bij Zoogdieren, de EHBZ, is gisteren opgeroepen voor een zeldzame zeehond die was aangespoeld. Deze zeehond was namelijk helemaal zwart. De melding was gedaan op het strand in de buurt van de Langevelderslag....

De EHBZ heeft ter plaatse het diertje bekeken en onderzocht, het bleek gewond en magertjes te zijn. Daarop is besloten de zeldzame zeehond over te brengen naar A Seal in Stellendam. Daar kan het diertje verzorgd worden en aansterken. De zeehond heeft ondertussen de naam Melanie gekregen in de zeehonden opvang. 

De naam Melanie is verzonnen vanwege het feit dat het zeehondje melanisme heeft, het tegenovergestelde van albinisme. Een genetische afwijking zorgt ervoor dat het diertje teveel van het pigment melanine aanmaakt en daardoor nagenoeg zwart is.

Update: het zeldzame zwarte zeehondje heeft zelfs het landelijke nieuws gehaald. Onder andere de Telegraaf en het NOS journaal hebben het bericht opgepakt. In het journaal van 18-1-21 van 18.00 uur (vanaf 12.10 minuten) is het item met filmpje te zien.  https://www.npostart.nl/NOSJournaal  Om 19.00 uur is er ook een item in het Jeugdjournaal te zien. 

Heb je een zeehond gevonden die mogelijke ziek is of verzorging nodig heeft? Bel 144.

Foto: BON

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.