Datum: 20-09-2021 - 04:16
16
jan
'21
Foetus bruinvis aangetroffen op strand van Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Foetus bruinvis aangetroffen op strand van Noordwijk.

Op het strand van Noordwijk is vanochtend deze bruinvis foetus aangetroffen. Een bijzondere vondst. Bruinvisvrouwtjes zijn geslachtsrijp vanaf ongeveer 3 tot 5 jaar oud. De kalfjes worden na een draagtijd van 10-11 maanden geboren in de zomerperiode. De geboortepiek ligt in de maanden juni en juli....

Het gevonden diertje is door SOS Dolfijn aangemeld voor onderzoek maar helaas bleek het niet meer geschikt daarvoor. De foetus was na de vondst al vrij snel aangepikt door de meeuwen. Na de melding duurde het even voordat de foetus was terug gevonden. SOS Dolfijn doet zelf geen onderzoek. In de fase waarin de foetus is aangetroffen is het ook niet levensvatbaar. Het diertje was zo’n 30 centimeter lang waardoor geschat kan worden dat de foetus ongeveer 4 maanden oud was.

Het is goed mogelijk dat de moeder bruinvis ziek is geworden en aan gaat spoelen, in deze tijd van het jaar spoelen wel vaker bruinvissen aan. 

Foto door Reina Staal

Bron: SOS Dolfijn

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.