Datum: 28-01-2021 - 09:52
12
jan
'21
Bibliotheek Bollenstreek: ‘Lees voor tijdens de Nationale Voorleesdagen’.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Bibliotheek Bollenstreek: ‘Lees voor tijdens de Nationale Voorleesdagen’.

Van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Het voorleesfeest voor peuters en kleuters. Er zijn weer leuke activiteiten georganiseerd. Dit jaar rondom het Prentenboek van het jaar Coco kan het! geschreven door Loes Riphagen. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt,...

kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Lees en luister, speel en knutsel, dans en zing mee met Coco.

Bij het boek is een liedje geschreven. Want voorlezen is leuk, maar zingen en dansen met Coco is misschien wel nog leuker. In februari worden alle peuters en kleuters uitgenodigd om het liedje te leren zingen en dansen in de bibliotheek. Vanwege de verlengde coronamaatregelen zijn een aantal activiteiten verschoven. Op de website van Bibliotheek Bollenstreek is het actuele programma te vinden. Daar zijn ook leuke knutsel- en tekenactiviteiten te vinden en leestips voor peuters en kleuters. Bekijk ook het filmpje waarin auteur Loes Riphagen voorleest uit haar eigen boek.

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Daarom zijn, juist nu, De Nationale Voorleesdagen zo belangrijk. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen is te vinden op de website van Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/nvd.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.