Datum: 27-09-2021 - 05:06
02
jan
'21
Beeldend kunstenaar Kees Verkade overleden.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Beeldend kunstenaar Kees Verkade overleden.

Beeldend kunstenaar Kees Verkade is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij is de maker van het zeer bekende standbeeld van Koningin Wilhelmina op de Koningin Wilhelmina Boulevard....

Het standbeeld, gemaakt van brons, is in het jaar 2000 door Hotels van Oranje geschonken aan Noordwijk, en werd onthuld door ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, hij was toentertijd adjudant van Koningin Wilhelmina. 

Het beeld is door de beeldhouwer gemaakt met behulp van een foto. Op de betreffende foto houdt Koningin Wilhelmina een inspectie, op 4 april 1940, vlakbij de plek waar het beeld staat. 

Onder andere de NOS heeft aandacht geschonken aan het overlijden van Kees Verkade, Klik hier om het item te lezen en te kijken (video).

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.