Datum: 27-09-2021 - 05:48
02
jan
'21
Startende ondernemingen zitten zonder steun.
Geschreven door advertorial

Startende ondernemingen zitten zonder steun.

In december werd er een nieuw steunpakket toegezegd aan ondernemers. Met de nieuwe lockdown die geldt tot 19 januari is deze steun essentieel voor veel bedrijven en zelfstandigen, o.a. in Noordwijk, om het hoofd boven water te houden. Waar niet alle ondernemers van op de hoogte zijn is echter dat de toezeggingen voor financiële steun veelal alleen gelden voor bedrijven die vóór 15 maart 2020 hun bedrijf zijn gestart. Starters...

zijn hierdoor vooral gewezen op hun eigen creativiteit en zelfredzaamheid.

Geen financiële tegemoetkoming voor starters
Bedrijven die na 15 maart (toen de maatregelen zijn aangekondigd) zich hebben ingeschreven bij de KvK komen voor vrijwel geen van de regelingen betreffende financiële steun in aanmerking. Zo is de Tijdelijke inkomensondersteuning zelfstandigen (TOZO) niet beschikbaar voor starters na 15 maart. Deze regeling zorgt ervoor dat het inkomen tot een maximaal van €1.500 wordt aangevuld. Zelfs het afsluiten van een lening met een lage rente (van 2%) en een lange aflostijd wordt niet beschikbaar gesteld voor startende ondernemingen. Deze groep zal dus creatiever dan ooit moeten zijn om het hoofd boven water te houden. Zeker wanneer je als zelfstandige vaste lasten hebt zoals een huurpand of een zakelijke leaseauto. Voor ondernemers die zich in deze situatie bevinden hebben wij een aantal handige tips.

Tips voor Noordwijkse (startende) ondernemers
Ben je een starter in de gemeente Noordwijk dan zijn er een aantal tips waar je meteen mee uit de voeten kunt om de komende maanden door te komen:

• Tot 1 april kun je uitstel aanvragen van de inkomstenbelasting en de voorbelasting daarvan.
• Breng deelfacturen uit voor werk dat je al geleverd hebt of vraag een vooruitbetaling van de factuur. Dit kun je desnoods combineren met een korting om het aanbod aantrekkelijk te maken.
• Bied korting voor nieuwe opdrachten of bestellingen. (De dienst kun je later leveren)
• In overleg met de overheid bieden banken leningen met soepele eisen en een lager rente percentage van 4% en een langere looptijd.
• Tref betalingsregelingen voor alle vaste lasten die je hebt als ondernemer (huur, leasecontract etc.)

Een overzicht van alle regelingen in het steunpakket is hier te bekijken – Overzicht steunpakket

Vaccinaties moeten hoop bieden voor 2021
Ondanks er wordt verwacht dat er in de komende vijf weken veel bedrijven zullen omvallen is er hoop in zicht. Met de aankondiging van vaccinaties in januari zal dit (waarschijnlijk) de laatste strenge lockdown zijn. Met één goedgekeurd vaccin en twee lopende keuringen ziet het toekomstbeeld er voor 2021 positiever uit. Dit wil echter nog niet zeggen dat ondernemers direct volledig zullen herstellen. Creativiteit en een lange adem zullen vereist blijven totdat de covid crisis achter de rug is.

Foto: freepik.com

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.