Datum: 27-09-2021 - 06:55
01
jan
'21
Nieuwjaarsdag zonder traditionele duiken zorgt toch voor drukte op de stranden. (foto's + filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Nieuwjaarsdag zonder traditionele duiken zorgt toch voor drukte op de stranden. (foto's + filmpje)

Na de aankondiging van het niet doorgaan van de georganiseerde Nieuwjaarsduiken waarschuwde afgelopen week de Reddingsbrigade om vooral niet op eigen houtje een Nieuwjaarsduik te gaan nemen. Dat zou door de kou voor levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen. Elk jaar zijn er duizenden bikkels die de kou trotseren en het nieuwe jaar starten met een frisse duik in zee...

maar dit jaar is door corona alles anders. Toch liet niet iedereen er zich ondanks de waarschuwingen van weerhouden om een traditionele koude duik te nemen in de zee, maar dat waren geen grote aantallen en er deden zich geen incidenten daarbij voor. (zie foto's)

Wel was het door rustige prima winterweer, flink druk op de stranden met wandelaars en paardenliefhebbers bij Noordwijk en de Langevelderslag. De politie gaf op de sociale media aan om maar niet meer naar de Langevelderslag te komen, omdat het parkeerterrein daar in de loop van de middag bommetje vol stond. (zie foto)

De gemeentewoordvoerder van Noordwijk gaf aan dat het de hele middag druk is geweest bij de Langevelderslag maar wel goed beheersbaar en dat bezoekers de COVID-19-voorschriften naar behoren in acht hebben genomen. Vanaf 15.30 uur heeft er even file gestaan vanaf het strand. Ook de regen bevorderde de filevorming. Het parkeerterrein zelf heeft een kort moment volgestaan, maar ook daar was de situatie beheersbaar. 

Thuisduiken
Er was voor het niet doorgaan van de nieuwjaarsduiken trouwens wel voor een alternatief gezorgd. Liefhebbers konden o.a. Unox-soepblikken bestellen waarin zeewater zat, alle 50.000 blikken waren razendsnel vergeven. Maar ook kon men zelf een thuisduik organiseren door bv onderdompelen in een koud bad of een duik te nemen in de tuinvijver of door emmer koud water over je hoofd heen te gooien. (zie foto's en filmpje)

Thuisduiken was een leuk alternatief voor dit jaar, maar natuurlijk hopen we volgend jaar weer op normale druk bezochte nieuwjaarsduiken. Want dat blijft toch het leukste om te deelnemen en te zien met al die bikkels die het koude zeewater trotseren.

Diverse foto's en een filmpje (bikkels Tijn en Cas Bos) van inwoners, politie en Flashlight Fotografie ontvangen waarvoor onze dank.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.