Datum: 06-07-2022 - 13:19
29
dec
'20
Veel Noordwijkse kerken luiden op Oudejaarsavond de klokken.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Veel Noordwijkse kerken luiden op Oudejaarsavond de klokken.

Vrijwel alle kerken in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk luiden op Oudejaarsavond om 0:00 uur hun klokken. Zo wordt het oude jaar ditmaal niet uitgeluid met vuurwerk, maar het nieuwe jaar ingeluid met kerkklokken....

De Noordwijkse kerken geven hiermee gehoor aan diverse landelijke, regionale en lokale oproepen vanuit de politiek en/of de diverse parochies. Ook burgemeester Wendy Verkleij heeft aangegeven enthousiast voorstander te zijn van het klokkenluiden: “Als we met elkaar om 0:00 uur kunnen luisteren naar luidende kerkklokken, geeft dat mensen hopelijk een gevoel van samenhorigheid. Daar is nu meer dan ooit behoefte aan. De kerkklokken zie ik als een teken van hoop op het moment dat we het moeilijke jaar 2020 afsluiten en een mooier nieuw jaar starten.”

Bijzondere gebeurtenis

Hans van den Berg, voorzitter van de Torenklimcommissie Oude Jeroen: “Het luiden van kerkklokken kondigt veelal een bijzondere gebeurtenis aan. Het Noordwijks Klokkenluiders Gilde wil door het luiden van de klokken van de Oude Jeroenskerk, direct in het nieuwe jaar, de wens uitspreken dat er in 2021 perspectief is voor betere tijden.”

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.