Datum: 28-01-2021 - 08:40
13
jan
'21
Update: de verdachte is uitgeleverd aan Nederland. Gezochte verdachte geweldsmisdrijf Noordwijk is aangehouden.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Update: de verdachte is uitgeleverd aan Nederland. Gezochte verdachte geweldsmisdrijf Noordwijk is aangehouden.

Noordwijk / Frankrijk - Franse agenten hebben op donderdag 24 december een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht op zondag 20 december een 35-jarige vrouw om het leven gebracht in Noordwijk. Van de 25- jarige verdachte werd gisteren zijn foto en naam verspreid....

Na een uitgebreid recherche onderzoek en de samenwerking met de Franse en Belgische autoriteiten werd de verblijfplaats van de verdachte bekend. Vanmorgen kon de verdachte worden aangehouden. Door het OM Den Haag zal aan de Franse autoriteiten de uitlevering van deze verdachte worden gevraagd. De procedure hierover zal naar verwachting enige tijd in beslag nemen.

De foto en de naam van de verdachte zijn inmiddels op de politie kanalen verwijderd. Het onderzoeksteam heeft na de verspreiding van de foto en de naam van de verdachte meerdere tips ontvangen en zijn hier dankbaar voor.

Update 13-1-2021: de man is afgelopen maandag uitgeleverd aan Nederland en heeft voor de rechter-commissaris in Den Haag gestaan. Deze heeft het voorarrest meteen verlengd wat betekent dat de verdachte nu in detentie in Nederland is.

Bron: politie NL

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.