Datum: 27-09-2023 - 18:07
24
dec
'20
Stichting Huurdersbelangen Noordwijk trekt aan de bel bij de minister.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Stichting Huurdersbelangen Noordwijk trekt aan de bel bij de minister.

Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) heeft een brandbrief gestuurd aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken), waarin het geschil van de Stichting met de gemeente Noordwijk omtrent de Prestatieafspraken 2021 ter sprake komt. Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft SHN de Prestatieafspraken niet getekend omdat zij vinden dat de gemeente Noordwijk tekort schiet in het realiseren van voldoende sociale huurwoningen in de kernen Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen....

Voor SHN is het onrechtvaardig en onacceptabel dat de realisatie van voldoende sociale huurwoningen in deze woonkernen het afgelopen jaar eerder afgenomen dan toegenomen is. SHN is van mening dat er voldoende kansen zijn met beschikbare locaties, procedures en financiële middelen om op korte termijn sociale huurwoningen te realiseren. Deze woningen zijn hard nodig aangezien het huidige percentage sociale huurwoningen slechts 18 procent beslaat. SHN is van mening dat iedere inwoner van de gemeente Noordwijk recht heeft op een betaalbare woning, dus ook inwoners met een kleine beurs.

De SHN vindt dat de gemeente Noordwijk verkeerde keuzes maakt en dat daar een nog verder oplopende wachttijd voor woningzoekenden het gevolg van is. Voor SHN voldoende redenen om dit geschil aan de minister voor te leggen.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.