17
dec
'20
Burgemeester gedoogd verruiming openingstijden Noordwijkse supermarkten met de feestdagen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Burgemeester gedoogd verruiming openingstijden Noordwijkse supermarkten met de feestdagen.

Door de nieuwe strengere maatregelen is het overgrote deel van de winkels gesloten. Er is een uitzondering gemaakt voor essentiële winkels zoals supermarkten. Aangezien de verwachting is dat met name supermarkten in verband met het beperkte winkelaanbod nog meer drukte kunnen verwachten rondom de feestdagen...

heeft burgemeester Wendy Verkleij besloten een gedoogbeleid te voeren.

De openingstijden voor winkels zijn vastgelegd in de winkeltijdenwet en in de winkeltijdenverordening. De verordening biedt geen ruimte tot het verlenen van ontheffing, zoals is aangevraagd door een supermarkt met twee filialen in de gemeente Noordwijk. 

De burgemeester is echter van mening dat het wenselijk is de verwachte drukte in de supermarkten te spreiden waardoor het beter mogelijk is om te voldoen aan de geldende maatregelen, zoals 1,5 meter afstand van elkaar.

Aangezien de verordening geen formele mogelijkheid biedt voor verruiming van de openingstijden heeft de burgemeester besloten gebruik te maken van de mogelijkheid tot actief gedogen. Dat betekent dat er gedoogd gaat worden dat alle supermarkten in de gemeente Noordwijk tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag geopend mogen zijn tussen 10.00 en 22.00 uur. De supermarkten krijgen met dit gedoogbeleid de mogelijkheid om naar eigen behoefte de openingstijden te verruimen.