Datum: 12-04-2021 - 02:17
17
dec
'20
Altijd al wat meer willen weten over politiek? Geef je dan nu op voor de gratis cursus politiek actief
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Altijd al wat meer willen weten over politiek? Geef je dan nu op voor de gratis cursus politiek actief

Wilt u meer weten over de gemeente en hoe de politiek werkt? Heeft u vragen als: hoe werkt de democratie en hoe komt de gemeenteraad tot een besluit, maar ook wat ú daaraan kunt bijdragen? Doe dan mee aan de gratis cursus politiek actief....

Voor wie bedoeld

Mensen die erover nadenken actief te worden in de politiek kunnen veel hebben aan deze cursus. Maar ook als u niet direct in de politiek wilt stappen maar wel wilt weten hoe u invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus zeer geschikt. De gemeenteraad vind het belangrijk dat de groep deelnemers aan deze cursus divers is en hoopt dat ook jongeren en vrouwen zich aanmelden. Op die manier komen zo ook verschillende invalshoeken aan bod.

De gemeenteraad

De gemeenteraad van Noordwijk heeft het initiatief genomen om de cursus aan te bieden. Deze wordt verzorgd door ProDemos. De cursus biedt inwoners de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Op 5 avonden worden verschillende aspecten van het werken binnen de lokale democratie uitgelegd, zoals hoe een gemeente werkt, hoe te debatteren. Ook maakt u kennis met de raadsleden. Op deze manier kunt u verkennen of u actief zou willen worden in de (lokale) politiek.

Inhoud en data

In deze cursus wordt naast theorie ook gewerkt aan vaardigheden zoals debatteren en lobbyen. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursus start op 8 februari en bestaat uit 5 bijeenkomsten in de Stayokay in Noordwijk. Vijf maandagavonden met elk een ander thema en afsluitend een bezoek aan een raadsvergadering. De data zijn: maandag 8 februari, 15 februari, 1 maart, 8 maart en het bezoek aan de raadsvergadering van dinsdag 16 maart. De avonden starten om 19.30 uur.  Deelname aan de cursus is gratis. Er wordt van u gevraagd om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. Mocht het niet mogelijk zijn fysiek bij elkaar te komen dan zal de cursus online verzorgd worden. Meer informatie en inschrijven via noordwijk.nl/politiekactief

Op YouTube en onze sociale media is dit filmpje met raadsleden te vinden youtu.be/nUIvOH9ND7M

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.