Datum: 03-03-2021 - 18:10
15
dec
'20
Update: Dader draait op voor de kosten. (Betaalautomaat Wantveld opgeblazen, 6 jongeren opgepakt)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Update: Dader draait op voor de kosten. (Betaalautomaat Wantveld opgeblazen, 6 jongeren opgepakt)

Op 22 november is rond 18.40 is een betaalautomaat op het Wantveld opgeblazen met zwaar vuurwerk. De automaat is compleet verwoest en de schade is enorm. Brokstukken lagen 20 meter verder en in andermans tuinen. Een geparkeerd busje liep schade op. Getuigen hebben gezien dat meerdere personen zijn weggerend....

Er is niets buit gemaakt, de interne kluis is veilig gesteld. De politie doet verder onderzoek naar het incident. 

Update: 6 jongeren zijn opgepakt die worden verdacht van de ontploffing. Een persoon is formeel aangehouden als hoofdverdachte, de overige jongeren zijn op het politiebureau opgehaald door hun ouders.

Update 15-12-2020: Vandaal betaalt rekening

Een harde knal en de brokstukken vlogen in de rondte. Van de parkeerautomaat op het parkeerterrein ‘t Wantveld bleef weinig over. De verwoestende kracht was angstaanjagend. Verschillende politie-eenheden kwamen supersnel ter plaatse en wisten in de directe omgeving 6 minderjarige verdachten meteen staande te houden. 

Uiteindelijk werd 1 verdachte daadwerkelijk aangehouden. Hij is schuldig bevonden bleek medio december. Dat betekent dat de rekening voor de opgeblazen parkeerautomaat naar zijn ouders gaat. Toch € 12.000,-. Om nog maar te zwijgen over de kosten van het herstellen van de schades aan de auto die net even te dicht bij stond. Niet leuk voor pa en/of ma. Ook voor de vandaal kan het slecht uitpakken. Het is een criminele daad. Wellicht moet hij zich nog verantwoorden voor de strafrechter. Dat blijft hem dan zijn leven lang achtervolgen.

Politie Noordwijk zegt: “Vermoedelijk is hier gebruik gemaakt van illegaal vuurwerk - Een cobra 6. Niet echt onschuldig vuurwerk en er gaat echt een enorme kracht vanaf. Je moet er niet aan denken als zo’n brokstuk van die parkeerautomaat iemand had geraakt. ”De rol van de andere 5 is inmiddels onderzocht. Zij gaan vrijuit. 

Gemeente Noordwijk vraagt ouders of verzorgers goed op te letten dit jaar. Er geldt een vuurwerkverbod. En desondanks gaat er veel illegaal vuurwerk om. Buurten en Politie zijn hyperalert op vandalen die ‘gewapend met zwaar en illegaal vuurwerk rottigheid uit willen halen. 

Perswoordvoerder gemeente Noordwijk Ton van Heemst: “Sociale controle is nodig. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en heeft een vernietigende werking. Dat wil je echt niet in huis hebben. Je wilt zeker niet dat ze ermee rond lopen. De kosten van de schades worden verhaald. Zondegeld. Zo wil je het jaar toch niet eindigen.”

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.