Datum: 18-01-2021 - 23:39
29
nov
'20
Inzamelingsactie CDA voor Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout, college beantwoord vragen van GroenLinks over de voedselbank.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Inzamelingsactie CDA voor Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout, college beantwoord vragen van GroenLinks over de voedselbank.

Afgelopen weken heeft het CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk een inzamelingsactie gehouden voor de lokale voedselbank. Afgelopen zaterdag zijn Marie-Alin Alkemade en Sebastiaan Duivenvoorde namens de lokale CDA afdeling en Tweede Kamerlid Julius Terpstra de producten gaan afgeven...

‘’De voedselbank kampt met problemen doordat er minder producten worden aangeleverd en daarom leek het ons goed om deze actie op te zetten’’, aldus Sebastiaan Duivenvoorde. 

‘’Gelukkig zien we dat meerdere verenigingen en maatschappelijke organisaties ook acties houden voor de voedselbank zodat er toch producten binnen komen’’, aldus Marie-Alin Alkemade. (Klik hier voor het artikel van de inzameling van SJC Helpt Mee)

Door de coronacrisis is de rol van voedselbanken toegenomen. Waarschijnlijk zal het aantal mensen dat een beroep gaat doen op de voedselbank de komende tijd toenemen. Julius Terpstra: ‘’Het CDA wil dat het kabinet de komende jaren de voedselbank structureel gaat ondersteunen. Mijn collega Evert-Jan Slootweg heeft daarom een initiatiefnota ingediend’’. ‘’Wij willen dat het kabinet een beroep gaat doen op Europese steun voor de voedselbanken’’. ‘Het initiatief van het CDA in Noordwijk is ontzettend mooi en ik lever daar graag een kleine bijdrage aan’’. 

Het CDA wil alle mensen die hebben gedoneerd aan de voedselbank heel hartelijk bedanken!

De gemeente heeft onlangs vragen beantwoord van GroenLinks inzake mogelijke tekorten voor de voedselbank. De gemeente is bekend met het gegeven dat de voedselbanken mogelijk tekorten gaan krijgen. Echter doet dit probleem zich tot nu toe niet voor bij de voedselbanken in de gemeente Noordwijk. Er is regelmatig contact tussen de gemeente en de voedselbank. De laatste contacten dateren van eind oktober en 9 november. Uit deze contacten is gebleken, dat de voedselbank op dit moment geen problemen heeft, maar preventief mensen oproept om te doneren.

Het is momenteel niet aan de orde om vanuit het college maatregelen te nemen om tekorten te verhelpen of te voorkomen. De gemeente faciliteert de voedselbanken door middel van het beschikbaar stellen van ruimten via bruikleenovereenkomst. Bevoorrading maakt geen onderdeel uit van de gemeentelijke ondersteuning, aldus het college. 

Foto's PR

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.