Datum: 19-01-2021 - 00:04
29
nov
'20
Theatergroep Raponsel speelt Skroets, een kerstverhaal voor jong en oud.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Theatergroep Raponsel speelt Skroets, een kerstverhaal voor jong en oud.

Het had een extra leuke feestelijke Kerstmiddag moeten worden: voor het vijftiende jaar speelt theatergroep Raponsel ‘Skroets’ de humoristische en ontroerende kerstvoorstelling voor de hele familie. Maar vanwege de maatregelen rondom het virus kunnen er maar 30 bezoekers per voorstelling genieten van de voorstelling.....

Daarom zijn er dit jaar drie voorstellingen te zien.

Vorige week hebben juffrouw Kretsjit en Skroets de vlag uitgehangen op de Noordwijkse vuurtoren. Om zo toch te vieren dat ze al 15 jaar lang te zien zijn in het theater!

In 2006 werd Skroets, een vrije eigen bewerking van het aloude kerstverhaal van Dickens, voor het eerst gespeeld en sindsdien is het stuk meer dan zestig keer opgevoerd: voor verenigingen, voor verzorgingshuizen, in kleine theaters en op vele scholen in de Bollenstreek en omgeving en ieder jaar in de grote theaterzaal van de Muze in Noordwijk. Voor iedereen die meedoet aan de voorstelling is het een ieder jaar weer een feestje. Met een eenvoudig, doch doeltreffend en verrassend decor waar al die jaren niets aan veranderd is.

Met Juffrouw Kretsjit die in al die jaren geen extra geld op zij kon leggen voor een nieuwe jurk, met het magische schilderij van Marlie. En met de lieve Heddewig, die Skroets nog kent van de middelbare school (ze zaten naast elkaar met aardrijkskunde) en door hem op brute wijze aan de kant werd gezet.

Met de betoverend mooie feeën Van Gisteren, Van Daag en Van Morgen. En natuurlijk met alle kinderen van het kinderkoor in hun kerstpyjama’s en nachtponnen. En met dhr. Skroets zelf die na vijftien jaar nog steeds niet uitgeteld is.

Gelukkig zijn ze er dit jaar ook weer allemaal bij. En dit jaar gaat Skroets zelfs online: Via een livestream. Zodat iedereen toch kan meegenieten!

Het verhaal

Skroets is een humoristische en ontroerende kerstvoorstelling voor de hele familie:

Meneer Skroets houdt niet van Kerst. Hij vindt het een onzinnig feest en bovendien veel te duur! Hij denkt alleen aan zichzelf en telt liever de hele dag zijn geld.

Dan krijgt hij op Kerstavond bezoek van drie feeën. Zij laten hem beelden zien van gisteren, vandaag en morgen en daardoor krijgt Skroets een vreemd gevoel. Een gevoel dat hij nog nooit heeft  gehad.

De tekst is van Jos van Varik en ook dit jaar wordt de voorstelling gespeeld door Ellen, Jackelien, Jos, Louise, Margret, Rini en Wendy én gezongen en gedanst door de kinderen van jeugdtheaterschool ‘On Stage’ o.l.v. Chantal van der Klugt.

De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten.

ZONDAGMIDDAG 13 DECEMBER In Theater De Muze te Noordwijk

Aanvang 13.30 – 15.00 – 16.30 uur

Entree 12,50

Reserveren: theater de Muze 071 – 3646226 of www.demuzenoordwijk.nl

Het is mogelijk om via een eenvoudige livestream verbinding de voorstelling te zien. Kosten: 5 euro. Aanmelden kan via Margret Zonneveld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Foto’s: Richard van Egmond

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.