Datum: 23-09-2023 - 23:34
27
nov
'20
Groot Hoogwaak opent samen met wethouder Dennis Salman ‘Het Breinhuis’, thuis in advies bij geheugenverlies.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Groot Hoogwaak opent samen met wethouder Dennis Salman ‘Het Breinhuis’, thuis in advies bij geheugenverlies.

Vandaag is ‘Het Breinhuis’ geopend en zal fungeren als Informatiepunt Dementie. De casemanagers dementie richten zich op bezoekers in en rondom Noordwijk. Men hoeft niet bekend te zijn bij Groot Hoogwaak of thuiszorg te ontvangen; iedereen, vanuit de regio, is hier van harte welkom....

In ‘Het Breinhuis’ kan men terecht met vragen rondom het thema dementie. Het is de bedoeling om laagdrempelig met elkaar in gesprek te komen en opties te onderzoeken, waardoor iemand langer en comfortabeler thuis kan blijven wonen. Tevens kan er op deze manier positief ondersteund worden bij zorgvragen en zorgtaken. Voor zowel cliënt als mantelzorger kan er informatie en voorlichting gegeven worden of desgewenst doorverwezen worden naar andere zorg professionals.

Daarnaast biedt ‘Het Breinhuis’ een nieuwe vorm van ondersteuning, waarbij praktische (technologische) hulpmiddelen worden aangeboden. Men kan deze aanschaffen, om het thuis wonen veiliger en plezieriger te maken of om het geestelijk welzijn bij geheugenproblemen en desoriëntatie te verbeteren. Hierbij kan men denken aan o.a. gepaste GPS – systemen, sprekende medicijndoos en hulpmiddelen om makkelijker de weg in huis kunnen vinden.

‘Het Breinhuis’ is in bezit van brochures, boeken en DVD’S die een beter inzicht kunnen geven in het leven met en rondom dementie, zowel voor de cliënten als voor naasten. ‘Het Breinhuis’ wordt hierbij ondersteund door Stichting Alzheimer Nederland.

In ‘Het Breinhuis’ zijn twee keer per week casemanagers dementie aanwezig, voor advies en het meedenken bij de hulpvraag:

* Woensdag 19.00 - 20.00 uur Mieke Timmermans 06 - 22 37 74 31 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Vrijdag 11.00 - 12.00 uur Nienke Schadde van Dooren 06 - 54 30 15 35 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Indien men niet op deze dagen langs kan komen, kan er contact opgenomen worden om een afspraak te maken.

Elke even week is er op donderdag van 15.00 – 16.00 uur een ergotherapeut van Ergozorg aanwezig die geraadpleegd kunnen worden bij aanpassingen in huis en voor advies bij hulpmiddelen:

* Lisa Bosman 06 - 24 41 68 74 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Anika Jongerius 06 - 24 51 75 45 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke oneven week is op donderdag van 15.00 – 16.00 uur Alex Loe van Welcom voor advies op het gebied van GPS, alarmering en telefonie.

* Alex Loe 06 - 12 34 57 78 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto’s: Gidie Vogels BON 

{gallery}13892{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.