Datum: 19-09-2021 - 18:56
24
nov
'20
Museum of Comic Art open voor Vrienden!
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Museum of Comic Art open voor Vrienden!

Het gloednieuwe Museum of Comic Art (MoCA) in Noordwijk opent 28 November haar deuren voor de pilot-tentoonstelling European Masters of Comic ArtVier weken later dan gepland, vanwege de meest recente Corona maatregelen, maar wel met een vernieuwde aanpak die volledig aan alle regels voldoet...

Het MoCA is een nieuw Nederlands stripmuseum, waarin het beste van de Negende Kunst, in meerdere kleinschalige tentoonstellingen per jaar, aan het publiek getoond wordt. Het MoCA is een stichting zonder winstoogmerk en heeft de culturele ANBI status verkregen.

Oprichter én ontwerper van het museum is de Noordwijkse architect Arie Korbee. In zijn vrije tijd verzamelt Arie al meer dan twintig jaar originele covers, pagina's en illustraties van alle grote striptekenaars uit binnen- en buitenland.

In zijn verzameling is hoogwaardig en representatief materiaal opgenomen van oude meesters als André Franquin (Robbedoes en Kwabbernoot, Guust), Albert Uderzo (Asterix), Morris (Lucky Luke), Hergé (Kuifje) en Edgar P. Jacobs (Blake en Mortimer), maar ook modernere auteurs als Henk Kuijpers (Franka), Jacques Tardi (Isabelle Avondrood), François Schuiten (De Duistere Steden), Hugo Pratt (Corto Maltese) en b.v. stripkunstenaar Lorenzo Mattotti.

Centraal in het MoCA staan niet de stripfiguren uit de populaire reeksen, maar de striptekenaars en tekenaressen zelf.

Door alleen originelen te tonen van de beste stripmakers, kan het museum aanspraak maken op de titel: Tempel van de Negende Kunst.

Aan de hand van aansprekende thema's wordt twee keer per jaar een nieuwe tentoonstelling samengesteld uit vele verzamelingen en instellingen.

De tentoonstellingen maken fans van de liefhebbers en liefhebbers van de rest van de bezoekers.

De eerste openbare tentoonstelling staat gepland in het voorjaar van 2021.

Vrienden van het MoCA kunnen echter nu al, Corona-proof, de pilot-tentoonstelling bewonderen. De hele winter zullen er ‘Vriendendagen’ georganiseerd worden.

Belangstellenden kunnen zich nog als ‘Vriend van het MoCA’ aanmelden om ook te genieten van de 77 originele stripcovers en pagina’s.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Museum of Comic Art

Bomstraat 11

2202 GH  Noordwijk

www.museumofcomicart.nl

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.