Datum: 30-11-2020 - 06:29
22
nov
'20
Wijkvereniging Noord-Noortuk organiseert Pieten speurtocht in de wijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wijkvereniging Noord-Noortuk organiseert Pieten speurtocht in de wijk.

Wijkvereniging Noord-Noortuk bedacht een alternatief voor het gebruikelijke Sinterklaasfeest in Wakersduin wat nu niet door kan gaan. Er werd een Pieten speurtocht op touw gezet. Op veel adressen hing een poster met een Pietje erop. Aan de kinderen de taak om minstens 10 pieten te vinden...

en daarmee een stempel te halen. Een volle stempelkaart kon ingeleverd worden bij het DPO-gebouw waar ook iets lekkers klaar stond om mee te nemen.

Veel wijkbewoners waren betrokken bij deze activiteit die volledig coronaproof was. Er hoefde niet aangebeld te worden en iedereen kon zelfstandig op pad. 

In de avond werden bij alle deelnemende kinderen een cadeautje, hun volle stempelkaart en een Pietendiploma bezorgd. De volgende ochtend was de verrassing dan ook groot dat er gevulde schoentjes stonden.

Een aantal wijkbewoners die mee deden aan de speurtocht hadden flink uitgepakt bij hun voordeur. Er was veel versierd en er stond zelfs een pakjesboot waar kinderen even in konden gaan zitten. Het was een groot succes en wellicht wordt deze activiteit volgend jaar weer georganiseerd.

Foto’s: via wijkvereniging.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.