Datum: 30-11-2020 - 05:11
17
nov
'20
Tiny House bewoners sturen brief aan raad en college inzake Tiny Houses in Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Tiny House bewoners sturen brief aan raad en college inzake Tiny Houses in Noordwijk.

Bewoners van een Tiny house in Delft (uitgeweken naar Delft omdat het project in Noordwijk niet van de grond kwam) sturen een brief aan het college en de gemeenteraad van Noordwijk over hun avonturen als Tiny house bewoners.....

Ingezonden brief: Medio 2016 hebben wij contact gezocht met de gemeente Noordwijk om onze Tiny House droom gestalte te geven. Wij hebben een gezin met twee jongens en geloven er in dat het allemaal best wat minder kan op onze planeet en dat je toch een mooi, zinvol en comfortabel leven kunt hebben. Dit willen wij ook graag meegeven aan onze kinderen.

Na veel gesprekken met verschillende partijen, waaronder de gemeente maar ook de Noordwijkse woningstichting, leek onze droom in 2019 werkelijkheid te worden en zouden we samen een plek krijgen voor 6 Tiny Houses. De afloop hiervan hoef ik niet te vertellen, het project ging niet door en het is inmiddels eind 2020 en Noordwijk is nog geen stap verder. Ondanks dat het project niet doorging, zijn wij verder gegaan met onze droom.

We hebben ons Tiny House laten bouwen, ons huis in ons geliefde Noordwijk verkocht en met veel inspanning hebben we ons kunnen aansluiten bij een Tiny House project in de regio Delft. Dit project is zeer geslaagd en alle succescriteria die vooraf met de gemeente waren afgesproken, zijn ruimschoots behaald en de contacten met de buurt uitstekend. Dat Tiny Houses leven, blijkt wel uit het feit dat wij wekelijks aanvragen krijgen voor bezoek en geregeld krijgen mensen een rondleiding over het terrein.

Veel mensen hebben genoeg van meer en groter, en willen eenvoud en meer verbinding met de natuur. Op het terrein hebben we een moestuin, kippen en een gezamenlijke ruimte en bijna alle bezoekers verzuchten dat ze dat ook willen.

Ondanks dat het project geslaagd is en wij al onze Tiny House dromen hebben waargemaakt, gaan we toch terug naar Noordwijk. De heimwee naar de streek is te groot. We leven onze droom, maar als die niet op de plek is waar je je thuis voelt, dan houdt het op. We hebben een ‘gewoon’ huis gekocht in Noordwijk en ons Tiny House avontuur in de regio Delft stopt.

Deze keuze hebben we gemaakt, omdat we het gevoel hebben te trekken aan een dood paard bij de gemeente Noordwijk. Blijkbaar is de gemeente er niet van overtuigd dat er behoefte is aan deze leefvorm. Daar kunnen wij heel kort in zijn: de vraag naar deze duurzame vorm van leven is enorm. Sinds wij bezig zijn met Tiny House, worden we continu door veel mensen benaderd met vragen, studenten die scripties willen schrijven en geïnteresseerden die ook een Tiny House willen bouwen. Dat zijn mensen van alle leeftijden, variërend van jonge gezinnen tot 60 plussers.

Wekelijks melden vreemden zich bij de community of we nog plek hebben. Op het moment dat wij ons Tiny te koop hadden gezet, is het werkelijk waar ontploft. Binnen 8 dagen hadden we rond de 40 aanvragen voor bezichtigingen en 16 mensen hadden een motivatiebrief geschreven waarom ze in ons Tiny House wilden wonen.

Kijk ook naar Katwijk, die zijn bezig hun succesvolle Tiny House project uit te breiden met een tweede fase. De vraag of er behoefte aan is, is zeer overbodig. De vraag is enorm!

Zoals eerder gezegd, houdt ons Tiny House avontuur in de regio Delft op. Wij gaan ons richten op ons gezin en genieten van het wonen in Noordwijk, maar wij zijn nog steeds overtuigd van Tiny Living en dragen de mensen die strijden voor een Tiny House in Noordwijk een zeer warm hart toe. Wij geloven ook dat het absoluut toegevoegde waarde heeft in Noordwijk. Een duurzame plek om te inspireren en op een verantwoorde manier te leven kan Noordwijk zeker gebruiken. Alles wat de afgelopen jaren is gebouwd in Noordwijk, was groter en duurder en dat is geen afspiegeling van de behoefte van de inwoners.

Indien er behoefte is, zijn wij zeker bereid om onze ervaringen te delen en in te gaan op alle (praktische) vragen. Onze 1,5 jaar ervaring in het leven in een Tiny House heeft ons enorm veel gebracht en dat willen wij zeker delen.

"Met deze brief steunen wij initiatiefgroep Noordwijk Klein met hun activiteiten voor Tiny houses in Noordwijk!"

(Foto behorende bij ingezonden brief.)

  

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.