14
nov
'20
Natuurgids Moedertje Groen maakt 3 prijswinnaars bekend van fotowedstrijd 'Dichterbij de natuur'.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Natuurgids Moedertje Groen maakt 3 prijswinnaars bekend van fotowedstrijd 'Dichterbij de natuur'.

Op 8 oktober 2014 is Moedertje Groen (Tessa Yanover) begonnen met het schrijven en presenteren van natuurcolumns op de lokale radio BO. Inmiddels bestaat natuurgids Moedertje Groen alweer 6 jaar en dit viert zij met een avontuurlijke fotowedstrijd om mensen dichterbij de natuur te laten komen in tijden van corona...

Opeens hadden Petra en ik (Moedertje Groen) natuurbeleving vanachter het scherm in overvloed. Wat mooi om te zien dat ieder mens een andere kijk heeft op de natuur. Dit was ook voor ons weer een leuk leermoment. Wij kregen veel diverse inzendingen van foto's binnen. Enkele creatieve tot grappige foto’s, pure en rustgevende foto’s, beelden die ons raakten.

Lichtpuntjes, weerspiegelingen, gedetailleerde close-up foto’s. Van kinderen die oog hebben voor een slakje op een paaltje, tot wilde paarden die de fotograaf volgen door het landschap. Van een kleurrijke springspin tot ontmoetingen met spechten en vossen van heel dichtbij. Het was lastig één specifieke deelnemer tot winnaar te benoemen, maar tijdens onze beoordelingen waren we het over 1 foto direct eens. Kleurrijk, verbonden met het seizoen en de elementen.

De winnaar toverde direct een lach op onze gezichten. Enkele foto’s sprongen er net even extra uit, de winnaars zijn drie totaal verschillende foto’s. Het is de ‘dichtbij de natuur beleving’, het verhaal die we echt konden voelen en zien in deze foto’s.

Met stip op nummer 1. Winnares Mary-Lou Kruijer met dochtertje. Kleurrijk, de kleuren van haar kleding komen terug in de regenboog, het plezier spat er vanaf. In de regen buiten spelen, de donkere en dreigende lucht en toch is het meisje een prachtig lachend zonnetje. Gefeliciteerd jullie winnen deze foto uitgeprint en een bloemenzee aan huis.

2e prijs jutter Leni Kuiper. Wij zijn gek op hartjes in de natuur. De natuur zit er vol mee. Kijk eens hoe deze belletjes een hart vormen. In de belletjes zie je ook de fotograaf terug. De foto heeft fascinerende kleuren en de fotograaf had even een liefdevol moment dichtbij haar natuur. Gefeliciteerd je krijgt je winnende foto uitgeprint thuisgestuurd.

3e prijs Danielle Kromhout De eekhoorn. De fotograaf stuurde haar geluksmoment op. Een toevallige ontmoeting. De kleuren van de foto zijn rustgevend, maar allerlei verschillende kleuren ‘natuur’. Het slakje op de boom en de eekhoorn samen geven een speelse compositie. Een mooie ontmoeting van dichtbij. Gefeliciteerd je wint zakjes bloemenzaad om zelf een bloemenzee te creëren.

Wij willen iedereen bedanken voor hun mooie bijdrage. Op Facebook staan alle ingezonden foto’s met een notitie van ons. Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door natuurfotograaf Petra van Went.