Datum: 25-07-2021 - 17:43
07
nov
'20
Update: uitzending. Handhaving oneigenlijk gebruik bollengrond: Hetty Koning haalt het landelijke nieuws met de werkgroep: 'Waarom weg?'
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Update: uitzending. Handhaving oneigenlijk gebruik bollengrond: Hetty Koning haalt het landelijke nieuws met de werkgroep: 'Waarom weg?'

Er is al veel over geschreven in de lokale media. In de gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk is momenteel handhaving van bestemming bollengrond. Bollengrond wat niet meer geschikt is als bollengrond en te kleine afmetingen heeft voor gebruik van moderne werktuigen. Bollengrond wat al ruim 40, 50 jaar in gebruik is als paardenlandje, moestuin etc....

Gedupeerden van deze handhaving hebben massaal brandbrieven gestuurd aan de gemeente, diverse fracties hebben vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder, afgelopen dinsdagavond zijn er diverse insprekers geweest bij het Rondetafelgesprek.

Hetty Koning heeft nu zelfs de landelijke pers gehaald met haar werkgroep: 'Waarom Weg?' Gisteren stond er een pagina groot artikel in de Telegraaf, vanmiddag kwam Hart van Nederland opnames maken. Hetty heeft voor de camera uitgebreid verteld over de handhaving en de soms heftige consequenties voor houders van paarden en moestuintjes op dit soort percelen. Voor sommige paardenhouders is er geen andere keus dan hun paarden naar de slacht te brengen omdat er geen ander plaatsje te vinden is. De machteloosheid, boosheid en oneerlijkheid die er is bij gedupeerden omdat de gemeente deze landjes soms al meer dan 30 jaar gedoogd is enorm.

De petitie die is opgestart, is ondertussen al meer dan 1250 keer ondertekend, Gwen van 9 jaar heeft ook veel handtekeningen opgehaald, haar pony staat ook op een weitje die dreigt te verdwijnen. 

Vanavond om 22.50 uur bij Hart van Nederland Late Editie wordt het interview met o.a. Hetty uitgezonden. 

Klik hier om de uitzending terug te kijken

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.