Datum: 02-10-2023 - 11:09
30
okt
'20
Gemeenteraad gaat zich buigen over investeren in een basiskamp voor Space Campus Noordwijk
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Gemeenteraad gaat zich buigen over investeren in een basiskamp voor Space Campus Noordwijk

Binnenkort buigt de gemeenteraad zich over het voorstel om € 1,4 miljoen beschikbaar te stellen voor de investering in een basiskamp bij de Space Campus Noordwijk. Maar de raad krijgt meer voorgelegd. Allemaal nodig om de ontwikkeling van de Space Campus Noordwijk in goede banen te leiden...

Een hele klim

Bergbeklimmers weten wat zo’n basiskamp betekent voor de trip naar de top. Zaak dus om ook voor de ontwikkeling naar een volwaardige Space Campus Noordwijk zo’n basiskamp in te richten. 

Cluster dat groeit

Er zijn veel partijen betrokken bij de campus. Een ervan neemt een centrale rol in. De Space Campus Noordwijk organisatie werkt gestaag aan de totstandkoming van de campus. Ondertussen zijn al heel wat ruimtevaartbedrijven aangehaakt. Bekijk het mooie overzicht.  

Markt of Public Private?

Het basiskamp is weer een stapje in een lang groeitraject. Veel moet nog uitgezocht worden. Uit een nog uit te voeren marktconsultatie moet blijken of de ontwikkeling en het eigenaarschap van het basiskamp bij de markt of bij een combinatie van markt en publieke partij kan worden neergelegd. 

Partijen binden

Terwijl die marktconsulatie uitgevoerd wordt gaat het werk door. In de tussentijd kan parallel het programma van eisen voor het basiskamp zoveel mogelijk worden opgesteld en waar mogelijk intentieovereenkomsten met partijen worden gesloten. Ook met partijen die zich buiten het basiskamp willen gaan vestigen, zo staat in het raadsvoorstel. 

Strategische visie Space Campus inclusief uitvoeringsprogramma

De gemeenteraad krijgt meer voorgelegd om over te beslissen. Naast het voorstel om geld beschikbaar te stellen voor de investering in een basiskamp, gaat de raad ook besluiten over de nieuwe gebiedsvisie voor de Space Campus Noordwijk, de spelregels en een financiële strategie. Het raadsvoorstel heet dan ook voluit: 'Strategische visie Space Campus inclusief uitvoeringsprogramma’.

Voorstel met versnellingsverzoek

Het raadsvoorstel hoort bij het streven om alle kaders helder en scherp te krijgen. Dit met als doel de samenwerking te bevorderen. De ontwikkeling in het gebied sneller op gang te brengen en partijen te faciliteren en stimuleren tot samenkomst en samenwerking. Het college heeft er haast mee. Bij het raadsvoorstel stopte hij een ‘versnellingsverzoek’. Al is haastige spoed natuurlijk nooit goed. Zeker niet als je op weg bent naar de toppen die tot in de hemel reiken.

Lees ook het raadsvoorstel: ‘Strategische visie Space Campus inclusief uitvoeringsprogramma’. 

Lees ook het ‘Versnellingsverzoek van het college van Burgemeester en Wethouders’. 

Foto: gemeente Noordwijk

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.