Datum: 02-10-2023 - 09:38
29
okt
'20
Present Bollenstreek organiseert ‘Kerstengelproject 2020’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Present Bollenstreek organiseert ‘Kerstengelproject 2020’.

Het is najaar en het aftellen naar kerst is alweer bijna begonnen. Waar het voor de één een tijd van gezelligheid met familie en vrienden is, is het voor de ander een periode van eenzaamheid. Hoe mooi zou het zijn als we in deze bijzondere tijd meer naar elkaar omzien en een beetje extra aandacht...

geven aan de mensen die het nodig hebben? Daarom hebben we dit jaar het kerstengelproject in het leven geroepen!

Wat doet een kerstengel?

In de vier weken voorafgaand aan kerst (de adventstijd) word je als “kerstengel” gekoppeld aan een vast persoon en breng je elke week een presentje bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Iedereen (jong of oud, alleen of als gezin) kan zich aanmelden als kerstengel. Het gaat om een klein gebaar of attentie. Bijv. door een kaartje te sturen, een verrassing aan de deur te hangen, wat lekkers te bakken, een tekening te maken, een kerststukje samen te stellen of door een mooie tekst te delen. Het gaat hierbij om het gebaar. Het hoeven geen dure dingen te zijn.

Voor wie word je een kerstengel?

Ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond. Eigenlijk komt iedereen die om wat voor reden dan ook extra aandacht verdient in aanmerking! Denk aan een oudere vrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen voor de zorg van haar gezin staat, je buurman waar je nooit iemand op bezoek ziet komen, een weduwnaar die eenzaam is na het overlijden van zijn vrouw, een jonge man die herstellende is van een burn-out, een jonge vluchteling, een dakloze, etc.

Ontvangers opgeven?

Ken je iemand bij jou in de buurt die wel wat extra aandacht verdient? Geef hem of haar dan op als ontvanger van kerstengel presentjes.

Tot 15 november kun je iemand aanmelden die wat extra aandacht verdient of jezelf opgeven als kerstengel via onze website: www.presentbollenstreek.nl. Degene die je aanmeldt, woont in ons werkgebied, ofwel in de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.