Datum: 30-11-2020 - 06:22
22
okt
'20
Countertenor Maarten Engeltjes en Mike Fentross met bijzonder concert in Coronatijd bij Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Countertenor Maarten Engeltjes en Mike Fentross met bijzonder concert in Coronatijd bij Muziek in Jeroen.

Op zondag 1 november geeft de Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes begeleid door luitist en theorbe-speler Mike Fentross twee concerten in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk....

Het programmeren van de concerten met deze topmusici is mogelijk omdat de Coronatijd hen in Nederland houdt.

Maarten Engeltjes is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de beste countertenors ter wereld. Hij zingt zowel barok- als eigentijds repertoire. Maarten werkt geregeld samen met Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en met Peter Dijkstra en het Nederlands Kamerkoor, waarmee hij diverse passionen uitvoerde. Opmerkelijke concerten waren verder uitvoeringen van de Hohe Messe van Bach met de Akademie für Alte Musik Berlin onder leiding van Daniel Reuss en Pergolesi’s Stabat Mater met Concerto Köln.

Mike Fentross is een specialist op het gebied van oude muziek. Hij werkt in heel Europa als dirigent, solist en continuospeler, is artistiek leider van het ensemble La Sfera Armoniosa, dirigent van La Sfera Armoniosa Orchestra en doceert hoofdvak luit en basso continuo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het programma dat Maarten Engeltjes en Mike Fentross uitvoeren, bestaat uit werken van Henry Purcell, John Dowland en, heel verrassend, Sting (o.a. Fragile). Daarnaast enige traditionals.

Vanwege de beperkte bezoekerscapaciteit wordt het concert twee keer uitgevoerd: 16.00 uur en 19.00 uur. 

Kaarten kosten € 45,-- (Vrienden van Muziek in Jeroen € 40,--) en zijn uitsluitend te bestellen via www.muziekinjeroen.nl. Parkeren (gratis) op het Kerkplein

Per concert zijn er slechts 30 kaarten beschikbaar! 

In de kerk worden de geldende coronaregels strikt gehanteerd. Denk daarom aan mondkapjes.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.