Datum: 26-10-2020 - 19:47

17
okt
'20
Jongerencentrum THE BASE opent zijn deuren, wethouder Salman onthult nieuw logo.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Jongerencentrum THE BASE opent zijn deuren, wethouder Salman onthult nieuw logo.

Op vrijdagavond 16 oktober opende wethouder Salman, samen met Bo Knoester en Quaito Schaap, officieel de deuren van het nieuwe jongerencentrum aan de van Panhuysstraat in Noordwijk: THE BASE. Dit wordt dé plek waar Noordwijkse jongeren tussen de 10 en 23 jaar de kans krijgen om talenten, ambities en kwaliteiten te ontdekken en deze in te zetten voor anderen....

Via een livestream kon er mee gekeken worden naar de opening van THE BASE. In verband met de coronamaatregelen was het aanwezige gezelschap zeer klein. Via deze link kun je de livestream terug kijken.

Sinds de zomer hebben jongeren uit Noordwijk Binnen en Noordwijk Zee de handen uit de mouwen gestoken om het jongerencentrum zelf in te richten èn zelf van een nieuwe pakkende naam te voorzien. Zo zijn er jongeren aan de slag gegaan met een modern licht- en geluidplan voor gave dj-workshops en is er een multimediaroom gemaakt waar jongeren straks muziek leren produceren. Daarnaast kocht een groep enthousiaste meiden spullen voor de nieuwe keuken en heeft weer een andere groep een toffe chillhoek ingericht, waar straks mooie ontmoetingen plaatsvinden, gegamed kan worden en een potje tafeltennis gespeeld kan worden.

THE BASE is er voor een zinvolle vrijetijdsbesteding, maar is vooral ook een plek waar jongeren informatie of hulp vinden over vraagstukken die hen bezighouden. Het jongerencentrum wordt gerund door professionele jongerenwerkers van Welzijnskwartier die een veilige ontmoetingsplek bieden. Welzijnskwartier huurt het pand van woningcorporatie Stek. Iets terug doen voor de buurt THE BASE is de opvolger van Hangout.

In het verleden was daar (geluids)overlast voor omwonenden. In een gesprek met de buurt is hierover gesproken. De jongerenwerkers van Welzijnskwartier proberen aan alle kanten overlast te voorkomen. Tegelijkertijd vragen ze ook om een beetje begrip voor deze doelgroep. Overigens vinden de meeste jongeren het leuk om iets terug te doen voor de buurt. Heeft u ideeën of suggesties om samen op te trekken om de jongeren mee te laten helpen aan het verbeteren van de buurt? Laat het de jongerenwerkers in Noordwijk dan weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Welzijnskwartier Welzijnskwartier verzorgt sinds 2020 het jongerenwerk in Noordwijk. In opdracht van de gemeente werkt deze brede welzijnsorganisatie aan een Noordwijk waarin onze jeugd veilig, kansrijk en gezond kan opgroeien. Welzijnskwartier heeft korte lijnen met jongeren, ouders, scholen, Halt, politie én buurtbewoners. De jongerenwerkers zijn zowel op (de digitale) straat als in het jongerencentrum zelf te vinden. Met o.a. meidenmiddagen, DJ-workshops, kookcafés en voorlichtingsbijeenkomsten geven zij jongeren met een ‘rugzakje’ en ‘randje’ een zinvolle vrijetijdsbesteding, bouwen zij aan hun zelfvertrouwen en betrekken zij hen bij de samenleving. Dit voorkomt uitval, criminaliteit, drugsproblemen en meer

Voor de jongeren zelf zijn er de hele vakantieweek coronaproof activiteiten, zoals boogschieten en lasergamen in the woods. Kijk in de foto's voor de flyers van alle activiteiten.

Foto’s: BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.