Datum: 26-10-2020 - 20:31

14
okt
'20
Aanvraag tegemoetkoming planschade Tamarijnslaantje afgewezen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Aanvraag tegemoetkoming planschade Tamarijnslaantje afgewezen.

Er is door de eigenaar van een appartement aan het Tamarijnslaantje een verzoek om tegemoetkoming in de planschade ingediend in verband met de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van woningen, plan Voorhof. Planschade is de vermogensschade (waardevermindering van onroerende zaken) of inkomensschade...

die wordt veroorzaakt door een wijziging van een bestemmingsplan of de verlening van een ontheffing van een bestemmingsplan.

De externe onafhankelijke deskundige (SAOZ) is van oordeel dat sprake is van een actieve risicoaanvaarding. Ten tijde van de aankoop van het perceel was op basis van het toen geldende bestemmingsplan ‘Boechorst’ te voorzien dat er een invulling van het gebied tegenover het appartement van aanvrager plaats zou vinden.

Dit betekend dat door het perceel op dat moment te kopen de eigenaar het risico op planschade heeft aanvaard. Daarom adviseert SAOZ geen tegemoetkoming in de planschade toe te kennen. Het college wordt geadviseerd het verzoek dan ook af te wijzen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.