Datum: 20-09-2021 - 03:27
09
okt
'20
Collecteren voor Support4Specials: gun bijzondere kinderen hun ontwikkeling!
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Collecteren voor Support4Specials: gun bijzondere kinderen hun ontwikkeling!

Van 12 tot en met 16 oktober wordt in Noordwijk gecollecteerd voor Stichting Support4Specials. Stichting Support4Specials zet zich actief in voor kinderen met een bijzonderheid (een verstandelijke en/of lichamelijke beperking). De stichting zamelt geld in zodat kinderen...

met bijvoorbeeld autisme, een hersenaandoening of het syndroom van Down dolfijntherapie kunnen volgen op Curaçao.

Speciaal opgeleide trainers en therapeuten, zoals fysiotherapeuten, logopedisten en psychologen van het Curaçao Dolphin Therapy & Research Centre (CDTC) begeleiden de kinderen tijdens de therapiesessies. In totaal duurt de training twee weken. Dat de dolfijntherapie succesvol is, tonen de resultaten aan: kinderen leren lopen of praten, vergroten hun zelfvertrouwen, kunnen prikkels beter verwerken of leren aan te geven wat ze wel of niet leuk vinden.

De therapie is uniek, maar ook kostbaar. Dat zorgt ervoor dat lang niet alle kinderen dolfijntherapie kunnen volgen. Dankzij de inzameling van geld door sponsoracties, donaties en persoonlijke bijdragen kan Stichting Support4Specials gezinnen tegemoetkomen in de kosten van dolfijntherapie. Dat doet de stichting met een doel: ontwikkeling mogelijk maken voor ieder kind. Door bij te dragen aan de ontwikkeling kan de levenskwaliteit van speciale kinderen en hun families vergroot worden.

De collecte in Noordwijk is een initiatief van een ouder van een kind dat bij Support4Specials op de wachtlijst staat. Dat laat zien hoe graag ouders van kinderen met een bijzonderheid zich actief voor hun kind en de stichting in willen zetten. Laten we er als bewoners van Noordwijk voor zorgen dat een mooie bedrag opgehaald wordt!

Dolfijn als u helpt! Alvast veel dank.

Wilt u meer lezen over de Stichting Support4Specials of wilt u weten hoe u Stichting Support4Specials kunt helpen? Kijk dan op de website: www.support4specials.nl

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.